Seitsemän superterveellistä ruokaa, jotka lihottavat helposti

Näitä superfoodeja ei kannata popsia mielin määrin.

Monet superfoodit sisältävät paljon terveellisiä rasvahappoja, jotka edistävät mm. sydänterveyttä, mutta sisältävät samalla paljon kaloreita. Tässä seitsemän superterveellistä ruokaa, joiden kohdalla on syytä muistaa kohtuus.

1. Avokado

Avokado on yksi viimeaikojen suitsutetuimmista superfoodeista – eikä suotta. Se sisältää paljon kuitua, kaliumia ja sydänterveyttä edistäviä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Rasvahapot – vaikka ovatkin sydänterveellisiä – ovat täyttä energiaa. Kannattaa siis säilyttää kohtuus kun viipaloi avokadoa salaattiin ja leipänsä päälle.

2. Pähkinät

Kuten avokado, myös pähkinät ovat täynnä terveellisiä rasvoja. Juuri tästä syystä niitä ei myöskään kannata rouskuttaa mielin määrin – ne nimittäin saattavat pian alkaa näkyä vyötärölläsi. Pähkinöiden kaloripitoisuuksissa on kuitenkin suuria eroja: Esimerkiksi 12 cashewpähkinää vastaa 22 mantelia.

3. Proteiinipatukat

Proteiini on kehollemme tarpeellista ainetta, mutta ei missä tahansa muodossa. Monissa proteiinipatukoissa pääroolia näyttelevät proteiinin sijaan suklaa ja sokeri. Lue tuoteselosteet tarkasti ja nauti proteiinisi ennemmin esimerkiksi lihan, kalan tai kanan muodossa.

4. Kuivatut hedelmät

Moni mieltää kuivahedelmät terveellisiksi korvikkeiksi irtokarkeille – mitä ne tavallaan toki ovatkin. Ne ovat kuitenkin todellisia sokeri- ja energiapommeja, joita ei tulisi syödä ylen määrin kerralla. Kuivatettaessa vesi haihtuu ja jäljelle jää sokeria tiiviissä muodossa.

5. Suklaa

Suklaan sisältämä kaakao on kyllä superfoodia, mutta tyydyttymättömät rasvat ja sokeri eivät ole. Pidä siis suklaa-annoksesi pieninä ja suosi mahdollisimman tummia suklaita. Katso täältä tumma suklaa -herkkuja.

6. Gluteenittomat tuotteet

Monet vehnätuotteita imitoivat gluteenittomat tuotteet ovat kaloripitoisempia kuin varsinaiset vehnäherkut. Tämä johtuu siitä, että riisi- ja maissijauhoissa on enemmän energiaa kuin vehnäjauhossa. Kannattaakin pitäytyä tuotteissa jotka ovat luonnostaan gluteenittomia, kuten kvinoassa.

7. Vitaminoidut makuvedet

Vitaminoidut pullovedet lupaavat vaikka mitä: Ne virkistävät kehosi ja saavat sinut palautumaan kovan treenin jälkeen. Todellisuudessa veden virkistävät ominaisuudet selittyvät pääosin veden sisältämällä sokerilla. Kannattaakin hankkia vitamiinit ja hivenaineet monipuolisesta ruokavaliosta ennemmin kuin vitaminoiduista vesituotteista.

Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Mens Fitness