Projektin viikko 1

viikko1

Juhannus ohitte, projekti käyntiin. Onneksi Jussin jälkeen ei paino päässyt karkaamaan pahasti ylös vaan päinvastoin! Syynä lienee poppamiehen 10+/10 kastike, jota koitin varovaisesti muutaman tipan hampparin väliin makua antamaan, niin lurahtikin kunnolla sämpylän päälle. Sen tietää mitä se seuraavana päivänä aiheuttaa 😀 Poppamiehen edustajalle annoin myöhemmin palautetta, kun tämä sattui olemaan Cittarissa. Näistä tulisimmista uupuu se pienempi rööri, kuten Tabasco puteleissa on ja on muuten turhan teollinen maku noissa tulisemmissa, ei hyvä.

Asiaan, päätin aloittaa vähän tiukemmalla yhdistelmällä näin alkuun. Rajoitan syömistä seuraavasti:
– max. 1000kcal/päivä
– max 20g hiilaria/päivä (ketoosi).
– syömiset rajoitettu klo.12:00-20:00 (16:8 dieetti).
Ilman vahvaa mustaa kenialaista, siis aamukahvia, ei lähde kone käyntiin, joten sen vaadin listalle.

Melko tarkka tuo taulukko pääosin, se on lähinnä sitä varten, että pysyy oma paino tarkkailussa, sekä kalorit ja hiilariit aisoissa. Pari keitettyä kananmunaa, muurikassa savustettua lohta ja pippuripihviäkin tuli loppuviikolla mukaan. Hyvin vähän kasviksia alkuun, mutta vihreetä tuli mukaan loppuviikolla vähän muutakin kuin parsakaali. Lauantaina ravintolassa kana cobsalad, jossa hiilarit varmasti paukkui yli (siksi punaisella päivä).

Työkaluina tuo taulukko, keittiövaaka aineosille ja webbisaiteista koitan vähän katsoa mitä infoa aiheesta löytyy karppaus.info/ ketoreseptit.com/. Kaloreita kattelen pakettien kyljestä ja fineli.fi/ Ostin tortillaprässin sekä pienen moniitoimikoneen, josko vähän kokeilisi asioita. Kokkauksen lähtötaidot on todellakin melkolailla nolla ja hellakin on käytännössä käyttämötön, jos ei pakastepizzojen tai hernekeiton lämmittämistä lasketa.

Ensimmäinen viikko takana ja mielestäni lähti hyvin käyntiin. Eio nälkää nähty ja vireystaso/jaksaminen on noussut merkittävästi. Helteestä huolimatta tuli hieman käveltyä ja fillaroituakin. Mieli tekee toki kaikkea mättöä ja terassia on ikävä, mutta parempi pysyä houkutuksista pois vielä tovi. Tulevalle viikolle tulossa kokeiluun enempi kasvispainoitteista kanan ja kalan lisäksi. Punainen liha max. kahteen päivään ja niissäkin vain 1annos/päivä. Jos sattuis pääsemään vaa’assa alle 0.1tonnia, niin jokin ketoherkku viritettävä raparperista, kun ne näyttäis rehottavan takapihalla.