Opettele viljelemään valkosipulia kotonasi — se on suhteellisen helppoa ja hauskaa!

Itse viljeltyjen raaka-aineiden syöminen on aina mukavampaa kuin kaupasta ostettujen. On myös hienoa olla omavarainen ainakin jollakin tasolla, vaikka kaikkien raaka-aineiden kasvattaminen kotona on suorastaan mahdottomuus.

Valkosipulia on helppo kasvattaa, sillä se ei vaadi kovin kummoista hoitoa. Keväällä kasvamaan laitetut valkosipulit voi myös halutessa istuttaa kesällä kasvimaalle.

Miksi sinun tulisi kasvattaa valkosipulia kotonasi?

Valkosipuli sisältää paljon hivenaineita, kuten sinkkiä, kuparia, rautaa, tinaa, kalsiumia, alumiinia, mangaania, germaniumia ja seleeniä.

Valkosipuli tehostaa ihmiskehon veren valkosolujen kykyä taistella tulehduksia vastaan ja stimuloimalla muita immuunijärjestelmän soluja, jotka taistelevat virus- ja bakteeritartuntoja sekä esimerkiksi syöpää vastaan. Valkosipuli on myös luonnon oma antibiootti, jota on käytetty vuosisatojen ajan sairausten hoitoon.

Näin viljelet valkosipuleita itse kotonasi:

Aloita erottelemalla valkosipulinkynnet irti toisistaan.

nayttokuva 2017-04-25 kello 9.42.06
Youtube

Laita tämän jälkeen valkosipulin purkkiin, jonka pohjalla on muutama sentti vettä. Aseta valkosipulit ikkunalaudalle, jossa on aurinkoista. Ole keväisin tarkkana, sillä ikkunan tiivisteiden välistä tuleva kylmä veto voi vahingoittaa nuoria versoja.

nayttokuva 2017-04-25 kello 9.42.15
Youtube

Istuta valkosipulit multaan, kun varret ovat kasvaneet noin 10 sentin korkuisiksi. Pidä tämän jälkeen multa kosteana, mutta älä liikakastele.

nayttokuva 2017-04-25 kello 9.42.31
Youtube

Valkosipulin kasvaa täysikokeiseksi noin vuodessa. Tämän jälkeen voit käyttää sitä ruoanlaitossa ja ottaa aina muutaman kynnen talteen uutta istutusta varten.

nayttokuva 2017-04-25 kello 9.42.52
Youtube

Tämän niksin avulla voit saada parhaimmillaan jatkuvan valkosipulisadon.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa, mikäli itse kasvatettu ruoka on mielestäsi aina herkullisempaa!