Näin ruoka vaikuttaa alapäähän!

Kenellekään ei varmaankaan tule yllätyksenä, että ruokavalio vaikuttaa oleellisesti muun terveyden ohella myös sperman laatuun. Tutkimustulokset kertovat tarkemmin ruokavalion vaikutuksesta lisääntymisterveyteen.

Kalifornialaisessa Linda Loma -yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että kasvissyöjien ja vegaanien sperma sisältää vähemmän siittiöitä kuin kaikkiruokaisten sperma. Kasvissyöjillä siittiöiden määrä oli noin 50 miljoonaa kappaletta millilitrassa, kun se lihaa syövillä oli 70 miljoonaa.

Kasvissyöjien laiskat siittiöt

Tutkijat uumoilevat, että selitys kasvissyöjien vähäisemmällä siittiömäärälle ja muutenkin laiskemmille siimahännille johtuu kasvisruokavalion vähäisestä B-12-vitamiinimäärästä. Syyksi on myös epäilty kasvisten ja hedelmien pinnassa olevia hyönteismyrkkyjä, joita kasvissyöjien kehoissa olisi luonnollisesti enemmän.

Älä kuitenkaan hylkää kasvisdieettiäsi vielä, koska nyt seuraa hyviä uutisia: kasvissyöjien ja vegaanien todettiin elävän pidempään kuin kaikkiruokaisten. Heillä todettiin myös vähemmän diabetesta sekä munuaistauteja. Voit siis onnitella itseäsi: Edessä on pitkä elämä ja vähemmän mukuloita huolehdittavana.

Niin ja jos haluat jatkaa sukua, niin ainahan voit lisätä lihaa ruokavalioosi hetkeksi!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: FirstWeFeast

Kommentit

kommenttia