Kokeile istuttaa sitruunan siemen ja kasvattaa siitä kaunis huonekasvi!

Sitruunaa on todella terveellinen hedelmä, joka sisältää muun muassa suuria määriä C-vitamiinia. Siksi olisikin hyvä syödä sitruunaa ainakin muutaman kerran viikossa, esimerkiksi vesilasillisen kera.

Mutta kuinka voisit kasvattaa sitruunapuun kotonasi? Kokosimme ohjeet, joiden myötä voit kokeilla hauskaa harrastusta kotona.

Tarvitset:

  • 1 sitruunan
  • Ravinnerikasta multaa
  • Saviruukun, jonka pohjassa on reikä
  • Muovikelmua
  • Valoisan kasvupaikan
Wikipedia Commons

Näin aloitat istutuksen:

1. Laita multaa ruukuun ja lisää hieman vettä jotta multa tiivistyy sopivasti. Älä kuitenkaan painele multaa, sillä sen tulisi olla kuohkeaa. Jätä reunoille noin 3 cm tilaa.

2. Käytä sitruuna ja säästä parhaassa kunnossa olevat siemenet. Paina multaan pieni reikä ja pistä siemen reiän pohjalle. (Suosittelen istuttamaan ainakin 3 kappaletta siemeniä, jotta itäminen tapahtuu todennäköisemmin.)

3. Peitä siemenet mullalla ja kastele. Kaikki mullat käyvät, mutta suosittelen kysymään kukkakaupasta tai puutarhaliikkeen henkilökunnalta optimaalista multaseosta. Muista myös sitruunapuille tarkoitettu lannoite.

4. Peitä ruukku kelmulla, jotta kosteus pysyy sen sisällä. Aseta ruukku lämpimälle ja aurinkoiselle paikalle.

5. Älä kastele liikaa, sillä siemenen saattaa mädäntyä. Odota noin 1-2 viikkoa ja siemenen tulisi itää. Ota kelmu pois.

6. Laita sitruunapuu paikkaan, johon tulee suoraa auringonvaloa. Musita että puu tarvitsee 8 tuntia valoa päivässä ja mullan tulisi pysyä kosteana.

Näin pidät huolen puusta:

Kastele sitruunapuuta säännöllisesti, mutta pidä huoli että ylimääräinen vesi kulkeutuu ruukun pohjan kautta kastelulautaselle.

Puu tarvitsee valoa, joten sen tulisi olla aurinkoisella paikalla 8 tuntia päivässä. (Talvisin tarvitset kasvilampun).

Lannoita keväisin kerran kahdessa viikossa ja talvisin kerran kuukaudessa. Puuta voi pitää kesäisin parvekkeella tai pihalla.

En osaa sanoa, voiko kotona istutetusta sitruunapuusta saada kovin runsasta satoa, mutta sitruunapuu on itsessään todella kaunis ja hieman eksoottinen sisustuselementti.

Jaa vinkki Facebookissa, jos tunnet ystäviä jotka ovat viherpeukaloita!