Taas tuli aamulla niin kiire, että aamiainen jäi väliin. Tämä on varmasti monelle tuttu skenaario kiireisen arjen keskellä. Halutaan vielä torkuttaa muutama minuutti ja ottaa aikaa unelle, vaikka pitäisi olla jo syömässä aamiaista, jota ei turhaan kutsuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi.

Monet ajattelevat, että vatsan saa täyteen myös isolla kupilla kahvia. Aina tosin sitäkään ei keretä rauhassa juoda vaan se otetaan mukaan työmatkalle. Ihmisiltä unohtuu tässä vaiheessa ehkä se, ettei aamiaista syödä vain sen takia että se täyttäisi vatsaa.

Aamiainen sisältää myös paljon tärkeitä ravinteita kuten hivenaineita, vitamiineja ja kuituja. Usein aamiaiselle syötäviä kuidun lähteitä ei saa välttämättä korvattua edes tuhdimmalla lounaalla, koska se ei sisällä samoja terveellisiä ainesosia.

Tutkimusten mukaan aamiaisen väliin jättävät ihmiset syövät loppupäivän aikana enemmän rasvaisia ja makeita ruokia kuin ne, jotka söivät aamulla kunnon ravitsevan aamiaisen. Kannattaisi siis miettiä esimerkiksi edellisenä iltana aamiainen valmiiksi niin ei tule aamulla hoppu.

Jaa vinkki kavereillesi!