Syö ananasta entistä paremmalla omallatunnolla

Herkullisen trooppisen makunsa lisäksi ananaksella on lukuisia terveydellisiä ominaisuuksia ja se on mitä mainioin ravintolähde. Ananas on myös äärimmäisen monikäyttöinen raaka-aine.

Tutkimukset osoittavat, että ananaksen sisältämät ravintoaineet voivat alentaa kolesterolia, tehostaa ruuansulatusjärjestelmää ja vastustuskykyä sekä jopa vaikuttaa positiivisesti hedelmällisyyteen.

Wikipedia Commons / Fir0002
Wikipedia Commons / Fir0002

Esittelemme 10 syytä, miksi ananas on korvaamattoman tärkeä hedelmä!

1. Se ylläpitää silmien terveyttä

Ananakset ovat täynnä A-vitamiinia ja betakaroteenia, joka on tärkeä antioksidantti. Niiden on todistettu ylläpitävän silmien terveyttä. Nämä yhdisteet ennaltaehkäisevät kaihia ja silmänpohjan rappeumaa.

2. Se tehostaa vastustuskykyä

Reilu 2 dl ananasta tarjoaa 130% päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta. Tämä tekee siitä erittäin tehokkaan vastustuskyvyn ylläpitäjän. C-vitamiini lisää valkosolujen määrää, jotka ovat tärkeimpiä kehosi puolustajia tulehduksia vastaan.

3. Se tehostaa verenkiertoa

Ananas sisältää bromelaiinia, kaliumia ja kuparia. Nämä kaikki aineet edistävät tehokasta verenkiertoa. Kyseiset mineraalit lisäävät punasolujen määrää ja näin edistävät elimistön hapenottokykyä. Parempi hapenottokyky vähentää väsymystä, joten ananas on täydellinen välipala kiireisen päivän keskellä.

4. Se sisältää ainutlaatuista bromelaiinia

Bromelaiini on tehokas entsyymi, jota saa vain ananaskasveista. Sen tehokkaiden terveyshyötyjen vuoksi sitä käytetään myös ravintolisänä. Bromelaiinia käytetään ehkäisemään tulehduksia ja edistämään ruuansulatusta. Jos olet joskus kokenut kihelmöivää tunnetta suussa tuoreen ananaksen syömisen jälkeen, se johtuu luultavasti bromelaiinista, jonka tehtävä kasvissa on proteiinien pilkkominen.

5. Se auttaa painonpudotuksessa

Ananas on monien laihduttajien ruokavalion pelastaja. Tämä täysin rasvaton hedelmä tarjoaa nesteytystä ja luontaisen makeuden vuoksi vähentää sokerihimoa. Se sisältää hyvin vähän kaloreita, joten se sopii täydellisesti laihduttajalle.

6. Se tarjoaa tehokasta nesteytystä

Ananas on koostumukseltaan 87% vettä. Se on erittäin tehokas keino nesteyttää elimistöä. Tiedetään, että nesteytys tehostaa verenkiertoa ja ruuansulatusta, pitää ihon hyväkuntoisena ja poistaa kuona-aineita.

7. Se on hyväksi hermostolle

Ananas sisältää suuren määrän mangaania, joka on elintärkeä ihmiselle. Reilusta kahdesta desilitrasta saat jopa 150% päivittäisestä mangaanin saantisuosituksesta. Mangaani on tärkeä osa aineenvaihduntaa sekä B1- vitamiinin muodostumista. Se edistää aivojen, hermojen ja lihasten yhteistoimintaa.

8. Se tehostaa hedelmällisyyttä

Ananas sisältää juuri niitä tärkeitä ainesosia, jotka edesauttavat sekä miehen, että naisen hedelmällisyyttä. Saat ananaksesta rautaa, kaliumia, sinkkiä, magnesiumia, beetakaroteenia ja foolihappoa, jotka ovat tärkeitä aineita lisääntymiselimistön terveydelle. Lisäksi verenkierron tehostaminen voi vaikuttaa myös voimakkaampaan mielihyvän tunteeseen seksin aikana.

9. Se antaa sinulle hurjasti energiaa

Ananas sisältää runsaasti erilaisia B-vitamiineja, jotka ovat yleisesti erittäin tärkeitä elimistölle. B-vitamiinit auttavat elimistöä muuttamaan ruokaa energiaksi sekä aktivoivat kehosi rautavarastoja. Ananas tarjoaa sinulle luontaista sokeria, jota elimistö muuttaa energiaksi.

10. Se auttaa alentamaan kolesterolia

Ananas tarjoaa täydellisen tuen kolesterolin alentamiseen, sillä se sisältää kuituja, kaliumia ja antioksidantteja. Nämä aineet toimivat yhdessä ja poistavat LDL (huonoa) kolesterolia verisuonista.

Osta ensi kerralla epäterveellisen virvoitusjuoman tai makkaran sijasta itsellesi ananas.

Jaa niksi ystävällesi, jotta he pysyvät terveempinä ja energisempinä!

Lähde: HealthyHubb.com