On aika jälleen suunnistaa kohti kevättä ja istutukset kannattaa aloittaa ajoissa jo sisätiloissa!

Tässä muutamia niksejä, joilla voit tarjota kasveillesi ravintoa ilman kaupan lannoitteita. Kasvit tarvitsevat ravintoa, jota löytyy kylläkin kaupasta ostetusta mullasta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jossakin vaiheessa ravinto loppuu, jolloin on hyvä tarjota kasville uusia vaihtoehtoja.

1. Raaka kananmuna

Aseta ehjä ja raaka kananmuna ruukun pohjalle. Ajan kuluessa kananmuna hajoaa ja tarjoaa kasvillesi hyvää ravintoa pitkäksi ajaksi.

2. Banaaninkuoret

A branch of rotten ripe bananas on vintage wooden background. Overripe banana close up

Banaanit sisältävät runsaasti ravinteita, kuten esimerkiksi: kaliumia, fosfaatteja, rikkiä, kalsiumia, magnesiumia ja natriumia. Kaikki nämä ravinteet ovat hyväksi kasville, jotta se kasvaa nopeasti ja terveellä tavalla. Banaaninkuoret kannattaa leikata pieniksi paloiksi, jotta ne kompostoituvat nopeammin. Tämän jälkeen ravinnerikkaan ja kompostoituneen aineksen voi sekoittaa mullan kanssa.

3. Tuhka

Tuhka on mainio ainesosa, kun halutaan nostaa maaperän tai mullan pH-arvoa. Kasvit kasvavat paremmin, kun niiden maa ei ole liian hapanta. Tuhka vaikuttaa multaan, tekemällä siitä vähemmän hapanta.

4. Kasvien ja puiden lehdet

Lehdet kannattaa jättää talveksi maatumaan puutarhaan, sillä ne antavat maaperälle ravintoa. Kasvien ja puiden juuret imevät ravinnon itseensä, jonka tuloksena ne kasvavat ja voivat paremmin keväällä.

5. Epsom-suola (Magnesiumsulfaatti)

Close up shot of iodized table salt in metallic spoon next to three metallic spoons on wooden board

Epsom-suola sopii erinomaisesti pH-arvon nostamiseen. Alhaiset pH-arvot ovat yleensä merkki liian vähäisestä magnesiumin määrästä. Lisää epsom-suolaa veteen ja ruiskuta liuosta kasveihisi. Kasvit imevät tämän jälkeen tarvitsemansa ravinteet itseensä.

Lähde: Diyeverywhere.com