Kaikki haluavat varmasti olla mahdollisimman hyvässä kunnossa, mutta treenaaminen ei sovi kuitenkaan kaikille ja välillä on olemassa päiviä, kun tekee mieli ottaa rauhassa.

Joskus rentoutuminen voi olla kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin liikunta – kylpyyn meneminen voi Loughboroughn yliopiston tutkijoiden mukaan polttaa yhtä paljon kaloreita tai jopa enemmän kuin kävelylenkki.

Kyllä. Kuulit oikein!

Harva asia on yhtä rentouttavaa kuin lämmin kylpy tunnelmallisessa kynttilän valossa. Kaiken lisäksi se polttaa tutkijoiden mukaan runsaasti kaloreita.

Brittiläiset Loughboroughn yliopiston tutkijat vertasivat kalorikulutusta fyysisen aktiviteetin ja kylvyn välillä – tulokset olivat ällistyttäviä.

– Kaikista suurin yllätys oli se, että kokeeseen osallistuneiden verensokeri oli kylvyn jälkeen 10% alempana kuin niillä, jotka olivat pyöräilleet, tutkija Dr. Faulkner kertoo Business Insider -uutisille.

”Yksi parhaista tavoista pitää huolta terveydestä”

Verensokerin laskemisen lisäksi 40 minuutin kylvyn todettiin polttavan enemmän kaloreita kuin 30 minuutin kävelylenkki.

Tutkijat eivät kuitenkaan halua ohjata ihmisiä lopettamaan liikuntaa. Parhaat tulokset saakin sillä, että liikkuu sopivasti ja muistaa välillä käydä lämpimässä kylvyssä.

– Vaikka kylpemisen sivuvaikutukset ovatkin hyvät, niin tehokkaan kuntoharjoittelun vaikutukset ovat silti paremmat, Dr. Faulkner toteaa.

Tämä oli mielestäsi todella mahtava uutinen! Tiesitkö sinä, että kylvyssä rentoutuminen voi polttaa yhtä paljon kaloreita kuin kävelylenkki?

Jaa uutinen Facebookissa, jos aiot tästä lähtien kylpeä useammin. :)