Kurkkua kiusaavan kutinan ja karheuden aiheuttama yskä on yksi ärsyttävimmistä asioista joita tiedän. Oireita on onneksi mahdollista lievittää tämän kotikonstin avulla.

Yskä on periaatteessa vain kehon tapa päästä eroon limasta ja kurkussa olevista hiukkasista sekä bakteereista.

Krooninen yskä voi tulla esimerkiksi tupakoinnista, astmasta tai tietyistä lääkkeistä, joissakin tapauksissa myös viruksesta.

Lyhytaikainen yskä johtuu usein vilustumisesta, keuhkoputkentulehduksesta tai influenssasta.

Yskän oireita ei välttämättä ole helppo lievittää. Kurkkupastillit tuntuvat usein maistuvan enemmän karkeilta kuin tehokkaasti vaikuttavilta yskänlääkkeiltä.

The Healthy Food House -sivuston mukaan on olemassa kotikonsti, johon tarvitaan vain banaania, vettä ja hunajaa.

Bananas isolated on wooden background

Miksi banaani?

Banaanit ovat terveellisiä ja ne vaikuttavat positiivisesti hengitysteihin.

Imperial College of Londonin tekemän tutkimuksen mukaan yhden banaanin päivässä nauttivan lapsen todennäköisyys sairastua astmaan oli 34% pienempi.

Hunaja ja banaani ehkäisevät yskän ja vilustumisen oireita, sillä ne lievittävät ärsytystä sekä sisältävät vitamiineja ja mineraaleja.

Näin valmistat luonnon lääkettä: 

Ainekset:

  • 2 kypsää banaania
  • 2 rkl hunajaa
  • 400 ml vettä

Tee näin: 

Keitä vesi, kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla. Lisää joukkoon vesi ja odota kunnes seos jäähtyy. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita.

Näin käytät valmistamaasi lääkettä:

Voit lämmittää seoksen ennen kuin käytät sitä. Nauti seosta 4 kertaa päivästä, The Healthy Food House kirjoittaa. Seos rauhoittaa yskää ja edistää serotoniinituotantoa, jonka ansiosta nukahdat helpommin.

Aion kokeilla tätä seuraavalla kerralla, kun ikävä yskä yllättää. 

Vakavamman yskän iskiessä suosittelemme ihmisiä käymään lääkärissä. Pienet yskät ja nuhat voi kuitenkin hoitaa myös kotikonstein. 

Jaa vinkki Facebookissa!