HS: Nämä kolme herkkua ovat nyt suomalaisten huulilla – kysyntä räjähtänyt

 

Ruokamarkkinoilla tämän hetken kuumimmat trendit ovat luonnonmukaisuus ja terveellisyys. Helsingin Sanomien haastatteleman Keskon edustajan mukaan kyseiset trendit ilmenevät etenkin muutaman tietyn ruoan kysynnän räjähdysmäisenä kasvuna:

 

 

Lihatrendi: Karitsanliha ja edulliset ruhonosat

Tuoreen karitsanlihan tarjonta on lisääntynyt viimeaikoina merkittävästi – aiemmin karitsaa on saanut marketeista vain pakasteena. Karitsanlihan kysynnän lisääntyminen selittyneekin tarjonnan lisääntymisellä. Myös edulliset, usein hieman sitkeät ja pitkää kypsytystä vaativat ruhonosat ovat alkaneet kiinnostaa ihmisiä. Osasyy voi piillä vaikeassa taloustilanteessa, mutta toisaalta nyhtölihaherkkujen yleistyminen on voinut opettaa suomalaiset arvostamaan hidasta hauduttamista.

Katso täältä nyhtöherkkuja ja karitsanpaisti-ideoita

 

 

Kurpitsat ja muu hevi-osasto

Kurpitsat ovat löytäneet tiensä (takaisin) suomalaisten ruokapöytiin toden teolla. Etenkin loppusyksystä suomalaiset ostavat paljon kurpitsoja ja muitakin juureksia ja vihanneksia. Kurpitsamyynnin moninkertaistumisen syyt liittynevät niin halloween-aikaan kuin viimeaikojen karppaustrendiin, jossa spagetti valmistetaan kurpitsan sisuksesta.

Myös muut hedelmät ja vihannekset ovat kasvattaneet suosiotaan – erityisesti granaattiomena.

 

 

Kaura

Gluteenittomuus, kuitupitoisuus, hyvä vitamiinisisältö, edullisuus… Siinä muutama syy miksi kaura on tehnyt näyttävän paluun suomalaisten ruokapöytiin. Kauraa ostetaan niin hiutaleina kuin leipänäkin.

Eräs kauran trendikkyyttä nostanut viimeaikojen suosikkiherkku on tuorepuuro – katso täältä vinkkejä tuorepuuron valmistamiseen!

 

 

Katso myös:

Lisää herkkuja

 

 

Lähde: HS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.