Herätätkö itsesi kahvilla? Tutkimus paljastaa siinä piilevät riskit!

Brittiläisen tutkimuksen mukaan väsyneenä kahvin juominen ennen aamupalaa voi olla terveysriski. Tutkimuksesta on uutisoinut mm. CNN ja MTV:n uutiset.

Bathin yliopiston tekemässä tutkimuksessa oli havaittavissa, että huonosti nukutun yön jälkeen ei kannata aloittaa aamuaan pelkällä kahvilla. Sen sijaan tulisi nauttia ensin aamiaista ja sitten vasta kofeiinia.

Yritys herättää itsensä pelkän kahvin voimin voi vaikuttaa negatiivisesti verensokerin säätelyyn, ja se taas puolestaan voi lisätä riskiä sairastua esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen ja sydänsairauksiin.

Tutkimus ilmestyi British Journal of Nutrition -lehdessä.

Näin tutkimus toteutettiin

Tutkimukseen osallistui 29 tervettä nuorta naista ja miestä. Tutkimus kesti kolme yötä.

Yhtenä yönä osallistujat nukkuivat normaalisti ja aamiaiseksi he joivat sokeripitoisen, tyypillisen aamiaisen kaloripitoisuutta vastaavan juoman aamulla.

Toisena yönä osallistujat herätettiin tunnin välein. Huonosti nukutun yön jälkeen he joivat taas sokeripitoisen juoman.

Kolmantena yönä osallistujat herätettiin taas tunnin välein, mutta he joivat aamulla ensiksi vahvaa mustaa kahvia ja vasta puoli tuntia sen jälkeen he nauttivat sokerisen juoman.

Jokaisen kokeen jälkeen osallistujilta otettiin verinäytteet. Tulosten mukaan kahvin juominen ennen aamupalaa vaikutti negatiivisesti sokeriaineenvaihduntaan ja nosti sitä noin 50 prosentilla. 

Tiedätkö jonkun, joka herättää itsensä kahvilla? Jaa tämä tieto hänelle!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.