Näillä nikseillä säästät rahaa ja saat herkullisia ruoka-annoksia!

Jokainen on monesti heittänyt pois ruokia, joita olisi voinut vielä käyttää. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa muutamia vinkkejä, joiden avulla voit vielä hyödyntää ”pilaantuneet” raaka-aineet.

Nämä ruoat voit pelastaa vielä:

1. Tomaatit

Hieman huonoksi menneitä tomaatteja voi hyödyntää salsoissa ja kastikkeissa. Voit myös paistaa tomaatit tai kuivattaa niitä uunissa noin kolmen tunnin ajan (mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä), jonka jälkeen ne sopivat loistavasti esimerkiksi leipien ja burgerien väliin.

2. Marjat

Hieman kuivuneista ja huonoista marjoista saa loistavia kastikkeita ja soseita. Vinkki: murskaa kaikki marjat esim. tehosekoittimella. Lisää tämän jälkeen sokeria ja vaniljaa. Keitä seosta, kunnes se alkaa kuplia ja sinulla on valmis kastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi lettujen tai jäätelön kanssa.

3. Perunat

Perunoistasi saattaa kasvaa pieniä versoja, mutta se ei tee niistä käyttökelvottomia. Versot sisältävät kuitenkin solaniini-nimistä myrkkyä, joka on haitaksi kehollesi. Perunat voi kuitenkin vielä hyödyntää, mikäli leikkaat versot pois.

Peruna tulee kuitenkin heittää roskiin, mikäli se on vihreä, sillä tällöin se sisältää suurempia määriä solaniinia.

4. Paprikat

Hieman ryppyiset ja kuivahtaneet paprikat voi paahtaa ja säilöä oliiviöljyyn noin 2 viikon ajaksi. Paahdetut paprikat ovat herkullisia ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi pastan joukkoon.

5. Valkosipulit ja sipulit

Sipuleista kasvavat versot eivät välttämättä tarkoita sitä, että ne ovat pilalla. Kyseessä on vain merkki siitä, että ne tulisi käyttää tuota pikaa. Sinun tulee vain poistaa sipulin sisältä kasvava verso, jonka jälkeen sitä voi käyttää tavalliseen tapaan.

6. Avokadot

Avokadot ovat lähes aina liian kypsiä tai raakoja. Liian kypsä ja hieman ruskea avokado ei kuitenkaan ole vielä syömäkelvoton. Ylikypsästä avokadosta saa erinomaisen guacamolen, joka maistuu erinomaiselta tietysti meksikolaisen ruoan kanssa. Guacamole sopii kuitenkin hyvin myös leipien väliin ja lisukkeeksi aterioiden kylkeen.

7. Banaanit

Ruskeat banaanit voi kuoria ja leikata siivuiksi, jonka jälkeen ne tulee laittaa pakastimeen. Seuraavalla kerralla saat smoothiellesi erinomaisen koostumuksen, kun lisäät banaaninpalat tehosekoittimeen.

Pakastetuista banaaneista saa myös nerokkaan yhden raaka-aineen banaanijäätelön. (Katso ohje tästä linkistä)

Lähde: mashed.com