Joidenkin ruokien imago ei aivan vastaa todellisuutta.

Niitä markkinoidaan usein terveellisempinä kuin ne oikeasti ovatkaan. Varsinkin sokeripitoisuuksiensa suhteen ne yllättävät monet.

7 yllättävää ruokaa, joita luulit terveelliseksi:

1. Rusinat ja muut kuivatut hedelmät

Arvaa kummassa on enemmän sokeria: 100 gramman pakkauksessa rusinoita vai tavallisessa 100 gramman levyssä Fazerin Sinistä? Oikea vastaus: rusinoissa! Niissä on sokeria 71,4 grammaa, kun taas Fazerin Sinisessä sokeria on vain 48 grammaa. (Lähde: rusinat, suklaa)

2. Murot

Monia täysjyvämuroja markkinoidaan terveellisinä, vaikka ne sisältävät usein huomattavat määrät sokeria. Kuivatut hedelmät lisäävät monien myslien sokeripitoisuutta merkittävästi. Lisäksi terveellisinäkin markkinoituihin muroihin lisätään yleensä reilusti sokeria.

3. Tuoremehut

Kummassa on enemmän sokeria: appelsiinimehussa vai Coca-Colassa? Vastaus: Coca-Colassa on enemmän, mutta ero ei ole suuri. Yhdessä lasillisessa (250 ml) appelsiinimehua on sokeria 22,5 grammaa, kun vastaava luku Coca-Colan osalta on 27 grammaa. Tuoremehuja kannattaa juoda maltilla myös siksi, että niiden happamuus koettelee hammaskiillettä samaan tapaan kuin colajuomatkin. (Lähde: appelsiinimehu, Coca-Cola)

4. Jogurtit

Arvaa kummassa on enemmän sokeria: levyssä Fazerin Sinistä vai tavallisessa kilon tölkillisessä mansikkajogurttia? Vastaus: Kilossa mansikkajogurttia on 120 grammaa sokeria, eli enemmän kuin kahdessa levyssä Fazerin Sinistä. Jogurtteihin lisätään yleensä reilusti sokeria makua tuomaan. (Lähde: Jogurtti, suklaa).

5. Välipalapatukat

Monenlaisia myslileseillä kuorrutettuja välipalapatukoita myydään ja markkinoidaan suklaapatukoita terveellisempänä vaihtoehtona. Luultavasti ne sitä ovatkin – ainakin niissä on enemmän kuitua ja luonnollisia ainesosia – mutta niiden sokeripitoisuus on usein samaa luokkaa kuin tavallisissa suklaapatukoissa.

6. Vitaminoidut makuvedet

Vitamiineilla terästetyt makuvedet ovat nykyään varsin trendikkäitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että niissäkin on sokeria: Esimerkiksi lasillisessa (250 ml) Vitaminwater -makuvettä on sokeria noin seitsemän gramman edestä. Asiantuntijat myös suosittelevat nauttimaan vitamiinit ensisijaisesti ruoan kautta, ei vitamiinivesien. Tällöin ne ovat luonnollisessa muodossaan ja imeytyvät tehokkaammin. (Lähde)

7. Salaatinkastikkeet

Salaatti on kevyt ja terveellinen lounasvaihtoehto, mutta salaatinkastikkeen kanssa kannattaa olla tarkkana: se nimittäin sisältää usein yllättävän paljon sokeria. Esimerkiksi ripaus oliiviöljyä toimii terveellisenä ja sokerittomana korvikkeena salaatinkastikkeelle.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Iltalehti / BuzzFeed


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia