7 ruokaa ja esinettä, joita sinun ei koskaan tulisi laittaa mikroon

Tietyt asiat ja esineet eivät yksinkertaisesti kuulu mikroon.

Tässä niistä seitsemän.

1. Kananmunat

Kananmunat kuumenevat mikrossa nopeasti ja muodostavat kaasua kuoren sisälle. Kun otat munan mikrosta, se voi olla kuin pommi: Kuoren sisälle kertynyt paine voi aiheuttaa kuuman sisuksen räjähtämisen ja roiskumisen sormillesi ja naamallesi – tuloksena pahimmillaan palovammoja.

2. Pakastepihvit

Paksut pakastepihvit kannattaa ehdottomasti sulattaa yön yli jääkaapissa, ei mikrossa. Mikro sulattaa pihvit epätasaisesti: Reunoilta ne voivat sulaa nopeastikin, mutta keskeltä pihvi jää usein jäiseksi.

3. Vauvanmaito

Tuttipulloa ei kannata laittaa mikroon, koska mikron epätasainen lämpö voi aikaansaada maitoon kuumia pisteitä. Nämä kuumat pisteet voivat pahimmillaan aiheuttaa palovammoja pieneen suuhun. Jos haluat lämmittää vauvanmaitoa, tee se näin: Lämmitä vettä mikrossa ja hauduta maitoa siinä.

4. Muovikipot

Muovisista kipoista ja astioista irtoaa herkästi ruokaan estrogeenihormonin kaltaisia yhdisteitä, jotka ovat pitkällä aikavälillä terveydelle haitallisia. Erään tutkimuksen mukaan jopa sellaisista kipoista irtoaa ruokaan aineita jotka on varustettu ”BPA-vapaa” -merkinnällä.

5. Polystyreenistä valmistetut take away -pakkaukset

Styroksista tai polystyreenistä valmistetut ruoka- ja juomapakkaukset ovat muovia siinä missä muutkin muovikipot. Niistä voi lämmitettäessä liueta ruokaan terveydelle haitallisia yhdisteitä. Älä siis laita niitä mikroon, vaan siirrä ensin lämmitettävä ruoka lautaselle.

6. Vanhat, koristeelliset lautaset ja kupit

Joissakin vanhoissa ja koristeellisissa astioissa voi olla pinnassa metallipitoisia maaleja. Jos et ole varma asiasta, niin vanhat lautaset kannattaa pitää poissa mikrosta.

7. Termosmukit

Onttoreunaiset termosmukit on suunniteltu pitämään niihin kaadettu neste pitkään lämpimänä – niitä ei yleensä ole tarkoitettu mikroon. Itse asiassa mukien onttoreunaisuus ehkäisee mukin sisällä olevan nesteen lämmittämistä mikrossa. Jos muki on metallia, niin sen laittaminen mikroon voi olla jopa vaarallista tai vahingoittaa mikroa.

 

Katso myös:

Lisää mikroherkkuja ja -niksejä

 

Lähde: RD


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.