Pikkelöity, säilötty tai maustettu kurkku – tutulla tuotteella on monta nimeä.

Ruokaa on säilötty eri kulttuureissa jo tuhansia vuosia sitten, jolloin esi-isämme ymmärsivät säästää ruokaa pahan päivän varalle. Tänä päivänä ruokaa ei kuitenkaan säilytetä siksi että se jonain päivänä loppuisi, vaan siksi että säilötty ruoka maistuu hyvältä!

Tiesitkl että säilykepurkeissa olevaa nestettä voi käyttää kuitenkin moneen tarkoitukseen?

Olet aikaisemmin luultavasti kaatanut nesteen viemäriin – niin ei kuitenkaan kannata tehdä. Kokosimme listan asioista ja tilanteista, joihin säilykenestettä voi ja kannattaa käyttää.

Säilyneste sisältää pääosin vettä, viinietikkaa ja suolaa.

1. Auttaa kipeään vatsaan

Tämä kuulostaa ehkä oudolta, mutta viinietikan happamuus auttaa tasoittamaan vatsan PH-arvoa, jonka ansiosta vatsasi toiminta rauhoittuu.

2. Auttaa hyttysenpuremiin

Kutiaako hyttysenpurema? Levitä kutisevalle alueelle säilykenestettä. Viinietikka rauhoittaa ihoa ja lievittää kutinaa. Muista levittää toimenpiteen jälkeen ihollesi rasvaa, ettei säilynesteessä oleva suola kuivata ihoasi.

Vinkki: Säilykeneste sisältää paljon kaliumia, joka on elintärkeää viherkasveille. Happamuus tasoittaa mullan PH-arvoja ja edistää kukkiesi hyvinvointia.

3. Auttaa lihaskramppeihin

Säilykeneste sisältää lukuisia ainesosia, jotka lievittävät ja ehkäisevät lihaskramppeja.

Neste sisältää suuria määriä natriumia ja kaliumia. Tämän vuoksi voit nauttia pari annosta säilykenestettä ennen treeniä ja mahdollisen krampin aikana.

4. Auttaa krapulaan

Kova krapula ei ole koskaan mukava ”yllätys.” Kokeile juoda yksi desilitra säilykenestettä heti herätessäsi ja krapulan tulisi helpottaa.

5. Auttaa närästykseen.

Muutama senttilitra säilykenestettä ja teelusikallisen hunajaa auttaa joidenkin mukaan närästykseen.

6. Auringossa palanut iho

Kasta muutama vanulappu säilykenesteeseen. Nesteessä oleva etikka auttaa rauhoittamaan palanutta ihoa.

7. Kurkkukipuun

Kun ensimmäiset oireet alkavat, ota lusikallinen säilykenestettä ja juo se. Etikka / viinietikka on luonnollinen yskänlääke.

Eikö olekin monia käteviä käyttötapoja? Tiesitkö näitä aikaisemmin? 

Älä ole pihi, vaan JAA nämä vinkit ystävillesi Facebookissa!