Omaa ruokavaliotaan voi muuttaa terveellisemmäksi hyvin pienin muutoksin.

Tässä seitsemän helppoa muutosta.

1. Lisää parsakaalia salaattiisi

Lääketiede pitää parsakaalia yhtenä terveellisimmistä kasviksista mitä planeetaltamme löytyy. Mm. glukorafaniini-nimistä yhdistettä löytyy lähes yksinomaan parsakaalista. Glukorafaniinin terveellisyydestä on vahvaa näyttöä: Se näyttää ehkäisevän mm. sydänsairauksien ja syöpien puhkeamista.

2. Käytä punaisia lautasia

Kyllä, punaisia lautasia! Erään Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan punaisten lautasten käyttö alensi koehenkilöiden syömää ruoan määrää. Tutkijat uskovat ilmiön selittyvän sillä, että ihmisaivot tulkitsevat punaisen värin eräänlaisena pysähtymiskäskynä.

3. Käytä hyväksesi hyvien ruokien tuoksuja kun kokeilet jotain uutta

Nykyään eri puolilta ponnahtelee esille mitä ihmeellisempiä uusia superfoodeja, jotka eivät aina näytä tai tuoksu erityisen houkuttelevilta. Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan uuteen ja ehkä hieman epäilyttävänä pitämääsi ruokaan tutustumista helpottaa, jos haistat uutta ruokaa maistaessasi jonkin tutun ja hyvänä pitämäsi ruoan tuoksun. Laita siis pekonit paistumaan ja popsi samalla parsakaalia!

4. Suosi sushia kun syöt ulkona

Japanilaiset elävät maailman pisimpään. Ruokavaliolla on eliniän kannalta iso merkitys, kuten nämä 1800-luvulla syntyneet teräsrouvatkin todistavat. Suosi siis japanilaista! Katso täältä myös sushireseptejä sekä muita japanilaisherkkuja.

5. Lisää tulisuutta

Tutkimusten mukaan ihmisillä on tapana syödä tulisia ruokia jopa 30 % vähemmän kuin miedommin maustettuja ruokia. Tuliset kastikkeet ovat myös erinomainen tapa korvata suolaa ruoanlaitossa.

6. Älä pelkää rasvaista aamiaista

Rasva pitää nälän loitolla paremmin kuin nopeat hiilihydraatit. Nopeat hiilihydraatit aiheuttavat äkkinäisen verensokerin nousun, jota seuraa luonnollisesti verensokerin äkkinäinen lasku. Tällöin myös nälkä ehtii yleensä vieraaksi jo ennen lounasaikaa, jolloin on helppo sortua snackseihin. Torju hiilaripitoisen aamiaisen aiheuttamia ongelmia sisällyttämällä aamiaiseesi kokonainen kananmuna tai parikin.

7. Ripottele kanelia vähän kaikkialle

Monet viimeaikaiset tutkimukset ovat suitsuttaneet kanelin terveysvaikutuksia. Kaneli on täynnä polyfenoleja, antioksidantteja jotka torjuvat mm. sydän- ja verisuonitauteja. Kanelia on niin helppo ripotella kahviin, kaurapuuroon, jogurttiin ja muihinkin ruokiin että kanelisirotinta kannattaa pitää jatkuvasti helposti saatavilla keittiössäsi. Katso täältä lisää kaneli-inspiraatiota.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia