Sokeri on hyvää, mutta petollista, sillä siihen saattaa jäädä koukkuun salakavalasti.

Oletko joskus miettinyt, että tuleeko sokeria syötyä liikaa. Tähän artikkeliin on listattu merkkejä, jotka saattavat kertoa liiasta sokerin kulutuksesta.

1. Uupumus

Jatkuvan uupumuksen helpottaminen ateroilla ja runsaasti hiilihydraattia sisältävillä valipäloilla saattaa kertoa, että verensokerisi tekee melkoista vuoristorataa. Väsyneenä syömme enemmän sokeria ja hiilihydraatteja, jotta pystymme nostamaan vireystasoamme. Tämän seurauksena ihminen saattaa joutua sokerin kanssa ikävään kierteeseen.

2. Kauhea äkillinen makeanhimo

Sokeri on erittäin koukuttavaa. Mitä enemmän syöt sokeria, sitä enemmän haluat sitä lisää. Olet luultavasti koukussa sokeriin, mikäli haaveilet jatkuvat sokerisista tuotteista. Vähän sokeria syövän ihmisen mielestä esimerkiksi hedelmät ovat ihanan makeita, sillä aivot eivät ole tottuneet suuriin sokerimääriin.

3. Iho-ongelmat

Sokeri aiheuttaa aknea ja horjuttaa ihon luontaista tasapainoa. Moni ihminen joskus toteaa, että esimerkiksi suklaalevyn syömisen jälkeen tulee finnejä. Sokerin syömisen vähentämistä kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli sinulla on ongelmia ihon kanssa.

4. Alakuloisuus ja hermostuneisuus

Sokeri tekee mielellesi ikäviä kepposia, jonka seurauksena tunteesi saattavat mennä vuoristoradan lailla. Sokerista riippuvaiset ihmiset voivat olla vihaisia ja ärtyneitä, mikäli he eivät saa tarpeeksi sokeria. Tämä saattaa myös aiheuttaa ikävän kierteen, josta on vaikea päästä pois.

5. Tiheä sairastelu

Sokeri heikentää vastustuskykyä ja nostaa stressitasoa. Jatkuva sairastelu saattaa olla merkki siitä, että syöt liikaa sokeria.

6. Ylipaino

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on kaikille ehkä tutuin asia, jota sokeri aiheuttaa. Moni tietääkin, että rasvan nauttiminen ei tee ihmisestä lihavaa, mutta sokeri tekee. Laihduttavan ihmisen tulee siis vähentää hiilihydraattien määrää ruokavaliossaan.

Oliko tästä tiedosta mielestäsi hyötyä? Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi muistavat välttää ylimääräistä sokeria.