Vesi voi olla vaaraksi terveydelle, jos sitä juo väärinä ajankohtina ja liian runsaita määriä.

Kuinka paljon vettä tulisi juoda? Kaikki ihmiset ja eläimet tarvitsevat vettä selviytyäkseen. Itse asiassa jopa 2/3 ihmisen kehosta koostuu vedestä. Veden juominen on siis elintärkeää, mutta on myös tapoja joilla se saattaa vaarantaa terveyden. Saatat juoda sitä liikaa, vaikka sinulla ei olisi siitä harmainta aavistustakaan.

Juotko vettä ollessasi liikkeellä, paikoillaan, kävellessä tai jopa juoksun aikana? Tämä simppeli tapa voi aiheuttaa kehollesi vahinkoa! Erityisesti kehosi ’suodatinelimille’ eli munuaisille. Juotko vettä heti runsaan aterian jälkeen? Sekään ei ole hyväksi kehollesi.

Jos teit jotain edellämainituista virheistä, niin suosittelen jatkamaan lukemista…

Alla yleisimmät virheet, jotka ihmiset tekevät tai eivät tee juodessaan vettä

1. Juot vettä niin kuin huomista ei olisi 0:41

Sisäelin-, sydän- ja yleiskirurgi, Leonard Smith, kertoo että vettä tulisi juoda maltillisesti pitkin päivää. Kannattaa olla tarkkana, vaikka olet todella janoinen treenin jälkeen tai tunnet että tarvitset valtavia määriä juotavaa. Jos juot kohtuuttomia määriä tällaisessa tilanteessa niin kehosi saattaa ajautua hyponatremiaan eli veren natriumpitoisuuden laskuun. Tämä voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan.

2. Juot vettä reilun aterian jälkeen 2:33

Kun keho alkaa sulattamaan ruokaa, vatsahapot tekevät kovasti töitä. Jos juot tonneittain vettä aterian jälkeen, vatsahappojen teho lievenee ja insuliinitasot nousevat.

3. Juot jääkylmää vettä 3:54

Jääkylmän veden juominen voi supistaa verisuonia ja vaikeuttaa ruoansulatusjärjestelmän toimintaa. Jääkylmä vesi voi myös kovettaa ei-toivottuja rasvoja ruoansulatusjärjestelmään, sillä kylmät lämpötilat muuttavat rasvan kovaksi.

4. Juot vettä seisten 5:02

Jos seisot tai kävelet ympäriinsä, juot yleensä nopeammin vettä ja tämä, kuten aiemmin mainitsimme, ei välttämättä ole hyväksi ruoansulatukselle ja yleisterveydelle.

Vaikka tämä saattaakin kuulostaa tarpeettomalta, niin istahda alas, juo vettä ja odottele noin 5 minuuttia. Vaikka kyse on vain muutamasta minuutista, niin kehosi kiittää sinua.

5. Et juo vettä aamulla  6:10

Jos et juo vettä heti herättyäsi, et saa myöskään veden tarjoamia terveydellisiä ominaisuuksia.

American Journal of Epidemiology teki tutkimuksen vuonna 2002, jossa aamuisin juodun veden todettiin veden ehkäisevän sydänlihaksen sairautta.

6. Et juo lasillista vettä ennen nukkumaanmenoa 7:01

Juo lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa ja kehosi, mielesi ja ruoansulatuksesi voi paremmin yön aikana.

Katso oheinen video, jos epäilet tekeväsi jotain väärin: 

Tässä ei luonnollisesti ole syytä paniikkiin, mutta pitkällä aika välillä pienet asiat voivat aiheuttaa suuren muutoksen. 

Jaa tietoa eteenpäin Facebookissa, jotta ihmiset eivät hörpi kohtuuttoman suuria määriä vettä.