Sipsejä ei kannata popsia syyttä suotta.

Tässä 6 hyvää syytä, miksi sipsit kannattaa jättää sipsihyllylle.

1. Ympäristövaikutukset

Yhden perunalastukilon valmistaminen aiheuttaa kaksikymmenkertaisesti enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin raakaperunoiden. Monissa sipsituotteissa käytetään myös pahamaineista palmuöljyä, jonka ympäristövaikutukset ovat tuhoisia mm. sademetsille.

2. Addiktoivuus

Kaikki tietävät että sipsejä on mahdotonta syödä vain yksi tai kaksi – tai edes yhtä kourallista. Ei ihme, sillä perunalastujen on todettu olevan yksi maailman addiktoivimmista ruoista – katso täältä miten ne sijoittuvat top-10-listalla.

3. Syöpävaara

Perunalastuissa esiintyy edelleen yhdisteitä jotka on todettu syöpävaarallisiksi tai todellisesti syöpää aiheuttaviksi. Yksi näistä aineista on akryyliamidi. Myöskään transrasvoista ei ole täysin päästy eroon.

4. Tyydyttyneet rasvat

Vaikka transrasvoista onkin viimevuosina päästy pääosin eroon, eivät sipsi ole siltikään muuttuneet rasvakoostumuksensa osalta terveysruoaksi. Sipsit sisältävät sydän- ja verisuoniterveyden kannalta haitallisia tyydyttyneitä rasvahappoja. Yhdessä sipsipussissa voi olla yli puolet aikuisen ihmisen koko päivän rasvatarpeesta.

5. Suolapitoisuus

Sipsit ovat todellisia suolapommeja. Yhdestä pussillisesta sipsejä saa helposti yli puolet koko päivän saantisuosituksesta.

6. Painonnousu

Sipsit ovat tehokas tapa nostaa painoa, koska ne sisältävät rutkasti energiaa. Yhdessä sipsipussissa voi olla jopa aikuisen ihmisen koko päivän kaloritarpeen verran energiaa.


Katso myös:
Tunnistatko perunalastut ilman sipsipussia?
Terveellisempiä perunalastuvaihtoehtoja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Iltalehti / Expressen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia