Sillä on väliä mitä syöt päivällä jos illalla on tiedossa petipuuhia.

Näillä eväillä onnistut.

Aamiainen: Kananmunaa ja kaurapuuroa

Kananmunien aminohapot ovat juuri oikeanlaista proteiinia lihaksille, ja niiden sisältämä B-vitamiini laskee stressitasoa ja helpottaa mahdollisia suorituspaineita. Ne parantavat myös keskittymiskykyä.

Kaurapuuron sydänystävälliset kuidut pitävät nälän loitolla ja verensokerin tasaisena.

Katso täältä kaurapuuro– ja kananmunaniksejä!

Lounas: Vaaleaa lihaa ja laadukas salaatti

Vähärasvainen siipikarjan liha on hyvä ja vireyttä ylläpitävä vaihtoehto lounasruoaksi. Jos otat salaattia, tee siitä ruokaisampaa lisäämällä hyviä rasvoja sisältävää avokadoa ja juustoa. Voit korvata vaalean lihan esim. tofulla.

Vältä kuitenkin papuja, kaaleja ja linssejä, koska ne aiheuttavat ilmavaivoja – sen kaltaista peitonheiluttelua tuskin haluat iltaasi.

Katso täältä kana– ja salaattiherkkuja!

Päivällinen/illallinen: Rasvaista kalaa ja lasi viiniä

Lohi tai muu rasvainen kala sisältää hyviä rasvahappoja, jotka nostavat dopamiinitasoa ja saavat mielen oikeanlaiseen tunnelmaan.

Vältä edelleen papuja, kaaleja, linssejä ja valkosipulia pahimpien hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Vältä myös uppopaistettuja ruokia, koska niiden sulattelu on raskasta suolistolle. Yksi lasillinen alkoholia on ok, mutta useampi lasillinen voi viedä parhaan terän. Sensuellein valinta on viini – se ei myöskään aiheuta ilmavaivoja toisin kuin kuplivat alkoholit.

Katso täältä lohireseptejä

 

terveysnappi

Lähde: FoodBeast

Kommentit

kommenttia