Tässä kuusi varoitusmerkkiä jotka kannattaa huomioida ajoissa.

Jos tunnistat dieettisi näistä, on syytä lopettaa se.

1. Leikkaat ruokavaliostasi liikaa kaloreita

Terveen aikuisen tulisi syödä vähintään 1 200 kilokaloria päivässä – ja tämäkin määrä on jo aivan rajoilla. Alle tuhannen kilokalorin päivät tekevät sinusta voimattoman ja kehosi alkaa polttaa lihassoluja energiaksi. Menetät siis myös lihasmassaa, jos jatkat tällaisella dieetillä.

2. Poistat ruokavaliostasi jonkin osa-alueen kokonaan

Jollet sairasta keliakiaa tai muuta vakavaa ruoka-allergiaa, niin esimerkiksi täysjyväviljatuotteiden poistamisessa ei todennäköisesti ole järkeä. Menetät merkittävästi kuitua ja hivenaineita, joiden korvaaminen ei ole aivan yksinkertainen asia. Saatat alkaa kärsiä puutostiloista aivan huomaamattasi.

Kannattaa noudattaa kohtuutta ja nauttia kaikkea monipuolisesti.

3. Dieetti ei sovi elämäntyyliisi

Jos rakastat ulkona syömistä, niin ei ole järkeä valita dieettiä jonka vaatimuksiin kuuluu että valmistat ateriat aina kotonasi. Jos dieetti ei istu elämäntyyliisi niin se on parasta unohtaa saman tien.

4. Dieettiin kuuluu vain tylsiä ruokia tai samojen ruokien syömistä joka päivä

Kyllästyt taatusti ennen kuin tuloksia alkaa näkyä. Älä valitse dieettiä joka on tylsä, ellet sitten nauti tasapaksusta elämästä (ja syömisestä). Älä myöskään valitse dieettiä jonka vaatimuksena on sellaisten ruokien syöminen joista et pidä.

5. Et salli itsellesi lainkaan makunautintoja

Jos dieetti on niin ankara ettei siihen mahdu suklaapalaa silloin tällöin, niin kyse on luultavasti liian ankarasta dieetistä.

6. Valitset dieetin jossa kaikki ruoka juodaan nestemäisenä

Nestemäiset dieetit eivät yleensä sisällä riittävästi kaloreita (ks. kohta 1) eivätkä ne muutenkaan ole terveellisiä. Ne eivät ole pitkän aikavälin ratkaisu, vaan saavat sinut todennäköisesti sortumaan armottomaan herkutteluun jossain vaiheessa – tuloksena entistä enemmän kiloja lanteilla.

 

Katso myös:

Lisää painonhallinta-asiaa

 

 

Lähde: Women’s Health

Kommentit

kommenttia