Pääsiäinen on muutaman kuukauden päästä täällä.

Kananmunia käytetään koristeluun, ruoanlaittoon ja osa ihmisistä jopa piilottaa niitä, jonka jälkeen lapset yrittävät löytää ne.

Kananmunien keittoon ja valmistukseen liittyy muutamia seikkoja, jotka olisi hyvä pitää mielessä. Liian kovaksi keitetyn kananmunan kuoret voivat halkeilla, jonka jälkeen ne eivät sovi ainakaan koristeluun. Joskus kuoret ovat todella tiukassa, jonka seurauksena kananmuna hajoaa, vaikka sen tarkoitus olisi ollut pysyä ehjänä.

Esittelemme nyt sinulle 6 niksiä, joiden avulla kananmunistasi tulee täydellisiä.

Fresh eggs are holding by hand on wooden background (food ingredient)

1. Näin vanhoja munien tulisi olla

Joidenkin munien kuoret lähtevät helpommin kuin toisten. Tiesitkö, että kaikista helpoiten kuorittavissa olevat munat ovat noin 7-10 päivää vanhoja?

2. Leivinjauhe

Vaikeasti kuorittavien munien ongelma saattaa liittyä pH-arvoihin. Valkuaisissa on luonnostaan alhainen pH-taso, jonka vuoksi ne tarttuvat kovemmin kiinni kuoreen. Lisää keittoveteen 1 tl leivinjauhetta ja kuoret irtoavat huomattavasti helpommin!

3. Suola

Halkeavatko kananmunat, kun keität niitä? Kokeile lisätä keittoveteen suolaa. Jos muna halkeaa suolaisessa vedessä, niin valkuainen jähmettyy nopeammin ja vahingot ovat pienemmät.

4. Vesilasi

Klassinen tapa mitata munien ikä on käyttää apuna vesilasia. Sinun tarvitsee vain laittaa muna lasiin, jossa on vettä ja katsoa mitä tapahtuu. Jos muna uppoaa pohjalle se on todella tuore. Muna on parhaimmillaan, kun se uppoaa, mutta pysyy pystyasennossa. Vanhaksi menneet munat jäävät kellumaan pinnalle.

5. Kylmä vesi

Munat kannattaa laittaa kattilaan, jossa on kylmää vettä. Suoraan kiehuvaan veteen laitetut kananmunat halkeilevat huomattavasti helpommin.

6. Kovaksi keitetty kananmuna

Kovaksi keitettyjen kananmunien kuoriminen voi olla tuskaisan vaikeaa. Laita keitetyt kananmunat hetkeksi jääkylmään veteen ja kuoret irtoavat vaivattomasti.

Mukana oli varmasti niksejä, jotka tiesit jo entuudestaan. Oliko mukana myös niksejä, jotka eivät olleet sinulle entuudestaan tuttuja?

Jaa vinkit Facebookissa ja toivota ystävillesi hyvää pääsiäistä!