Arkipäiväiset asiat kätkevät väärin hoidettuna riskin sairastumiseen.

Tähän artikkeliin on koottu asioita, jotka tekevät meistä kipeitä. Asiat ovat simppeleitä ja niistä ei heti sairastu, mutta pidemmän päälle ne varmasti vaikuttavat terveyteesi.

Katso vinkit alapuolelta:

1. Liian vähäinen vedensaanti

Elimistösi tarvitsee toimiakseen vettä. Liian vähäinen vedensaanti vaikuttaa lihaksistoon, ruoansulatukseen ja virtsan erittymiseen. Veden juontia ei kannata liioitella, mutta on esimerkiksi hyvä tapa juoda aamuisin herätessä lasillinen tai pari raikasta vettä. Juomapulloja käyttävien henkilöiden tulisi myös muistaa pestä vesipullot joka käyttökerran jälkeen, jotta bakteerit eivät jää elämään pullon suulle odottaen uutta käyttökertaa.

2. Liian vähäinen tai runsas uni

Liian vähäinen unensaanti vaikuttaa negatiivisesti jaksamiseen ja vastustuskykyyn. Vähäinen uni nostaa myös verenpainetta ja stressihormonitasoja. Pidä siis huolta, että nukut tarpeeksi. Sama pätee myös toistuvasti tapahtuvaan liialliseen unensaantiin.

3. Puhelimen räplääminen

Puhelimen näprääminen ennen nukkumaanmenoa on huono idea. Kirkas valo vaikuttaa nimittäin negatiivisesti melatoniintuotantoon, joka auttaa sinua nukahtamaan. Puhelimet keräävät myös itseensä suuren määrän bakteereja ja valitettavan moni käyttää niitä myös vessassa pöntöllä istuessa. Älypuhelimet ovat myös sen verran uusi keksintö, että niiden pitkäaikaisvaikutuksia ihmisiin ei olla vielä päästy tutkimaan.

4. Erittäin kuumien juomien nauttiminen

Talvisin on ihana kääriytyä vilttiin ja ottaa kuuma kaakao, glögi, kahvi tai muu juoma kouraan. Pidä kuitenkin huoli, että juomasi ei ole liian kuumaa, sillä se polttaa kurkkuasi ja aiheuttaa pitkällä aikavälillä muun muassa suuremman kurkkusyöpäriskin.

5. Huonojen jalkineiden pitäminen

Pidä huoli, että kenkäsi eivät ole liian pienet, sillä liian kova puristus ei tee hyvää verenkierrollesi, lisäksi se aiheuttaa myös kramppeja. Huonot kengät tuovat myös muita ongelmia aina huonosta ryhdistä selkäkipuun asti.

6. Likaiset meikkituotteet

Ripsiharjat ja muut meikkituotteet tulisi vaihtaa tai puhdistaa aina silloin tällöin. Olemme kaikki kuulleet kauhutarinoita siitä, kun likainen meikkituote on aiheuttanut ikävän infektion esimerkiksi silmässä. Pidä meikkituotteiden kanssa sama periaate kuin hammasharjan kanssa eli vaihda niitä säännöllisin väliajoin.

Lähde: tiphero.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia