Syöthän sinä kananmunia?

Kananmunat ovat luonnonluomia, nerokkaita pikku proteiinipommeja, jotka sisältävät lisäksi tärkeitä aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Huffington Post on löytänyt viisi hieman yllättävääkin syytä jatkaa kananmunien syömistä.

Kananmunien hyödyt ovat seuraavanlaiset:

Kananmunien syönti auttaa saamaan kauniita lapsia.

Munien syöminen on tärkeää raskaanaoleville. Tämä johtuu mm. kananmunien sisältämästä koliinista, B-vitamiinista jonka riittävä saanti ehkäisee monia mielenterveysongelmia, jopa Down-syndroomaa ja dementiaa.

Munien syönti ehkäisee himoa popsia epäterveellisiä välipaloja.

Kananmunat ovat lähes puhdasta proteiinia, ja proteiinipitoinen aamiainen auttaa pitämään nälän loitolla jopa pitkälle iltaan.

Kananmunien syönti voi parantaa refleksejäsi.

Kananmunissa oleva tyrosiini-niminen aminohappo todella auttaa pitämään refleksit kunnossa ja jopa parantaa niitä.

Kananmunat näyttävät ehkäisevän syöpää.

Kananmunissa on myös antioksidantteja – jopa enemmän kuin omenoissa! Munan keittäminen vie osan antioksidanteista, mutta tutkimusten mukaan myös keitetyssä munassa on suunnilleen yhtä paljon antioksidantteja kuin mainitussa omenassa. Antioksidantit ehkäisevät mm. verisuonitauteja ja syöpiä.

Kananmunat näyttävät alentavan verenpainetta.

Kyllä – tällaisiakin tutkimustuloksia on saatu! Korkealla verenpaineella on yhteys sydänvaivoihin, joten näin lyöt myös kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Kananmunia voi syödä aamiaisen lisäksi muillakin aterioilla. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää ruokavalio monipuolisena – eläinproteiinin lisäksi kehosi tarvitsee paljon kasviksia, kuitua ja hedelmiä.

Alla herkullisia reseptejä, joiden avulla valmistat kananmunasta herkullisia aamiaisia, välipaloja tai jopa kokonaisia aterioita!