Voin lisääminen kahviin kuulostaa äkkiseltään erikoiselta, ellei suorastaan vaaralliselta: Sehän tukkii verisuonet! Eräiden tutkimusten mukaan tietynlaisen voin lisääminen kahviin voi kuitenkin parantaa sekä kahvin ravintoarvoja että sen makua. Tässä viisi syytä miksi voi ja kahvi ovat viimeaikoina löytäneet toisensa.

 

1. Nurmea syöneistä lehmistä lypsetty voi sisältää tärkeitä hivenaineita

  • Vain ”luomulehmistä” lypsettyä voita suositellaan käytettäväksi kahvin kanssa. Nurmea syöneiden lehmien voi sisältää oikeassa suhteessa omega-3- ja 6-rasvahappoja, jotka yhdessä alentavat – luit oikein, alentavat – huonon LDL-kolesterolin määrää verenkierrossa. Lisäksi luomuvoi on hyvä K-vitamiinin lähde.

 

2. Luomuvoi sisältää elimistöllesi tärkeitä voihappoja

  • Keho käyttää luomuvoin rasvahappoja mm. soluseinien rakentamiseen ja ylläpitoon. Luomuvoin sisältämää butyraattia pidettiin aikoinaan terveydelle vaarallisena. Nyttemmin tiedetään, että se ehkäisee mm. sydän- ja verisuonitauteja ja erilaisia tulehdustiloja.

 

3. Voin sisältämä konjugoitu linolihappo (CLA) auttaa painonhallinnassa

  •  Tutkimusten mukaan CLA auttaa ylipainoisia taistelussa kiloja vastaan.

 

4. Voikahvi auttaa jaksamaan pidempään

  • Rasva on keholle tasaisemman energian lähde kuin hiilihydraatit. Kahviin lisätty voi tasapainottaa ja pidentää näin kahvin virkistävää vaikutusta.

 

5. Pari ruokalusikallista voita kahvissa – muuta ei tarvitakaan!

  • Eikö aamuisin ole aina oikein nälkä? Voit korvata aamupuurosi voikahvilla. Voikahvista kehosi saa riittävästi kaloreita ja energiaa lounaaseen asti.

 

 

Katso myös: Lisää kahvijuttuja

Lähde: FoodBeast

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia