Nämä ruoat eivät ole niin huonoja, kuin niiden yleisesti ajatellaan olevan.

Voit siis jatkossakin syödä ja juoda näitä ruokia hyvällä omalla tunnolla.

1. Ketsuppi

Ketsupissa on paljon sokeria ja suolaa, joten sitä ei ole pidetty minään varsinaisena terveysruokana. Ketsupin sisältämä lykopeeni on kuitenkin terveellinen antioksidantti, joka imeytyy ketsupista jopa tehokkaammin kuin tuoreista tomaateista. Terveellisimmillään tomaatti on kuitenkin sellaisenaan ja kypsytettynä esimerkiksi uunissa. Katso täältä herkkuja tomaatista.

2. Kahvi

Kahvi aiheuttaa hetkellisesti oireita jotka eivät kieli terveellisyydestä: Se nostaa verenpainetta ja vaikeuttaa unensaantia. Kahvin terveysvaikutukset ovat kuitenkin pitkällä aikavälillä kiistattomat: Säännöllisen hörppimisen on todettu ehkäisevän mm. Alzheimerin ja Parkinsonin tautia. Lisäksi kahvinjuonti näyttää pidentävän elinikääkin.

3. Kananmuna

Kananmunat ovat joutuneet syntilistalle niiden keltuaisen sisältämän kolesterolin vuoksi. Asiantuntijat ovat kuitenkin nykyään sitä mieltä, että tämä ei ole ongelma – kunhan ei aivan villiksi heittäydy munansyömisen kanssa. Keltuaisen sisältämä kolesteroli ei siirry sellaisenaan ihmisen verenkiertoon. Katso täältä munaherkkuja.

4. Peruna

Karppausbuumi vei perunan maineen – perunaa alettiin pitää todellisena hiilihydraattipommina. Totuus kuitenkin on, että kuorineen syöty peruna on erinomainen kuidunlähde ja hyvä täydennys ruokavaliossa kuin ruokavaliossa.

5. Popcorn

Popcornia on pidetty huonona mm. sen runsaan suola- ja rasvapitoisuuden vuoksi. Tuoreiden tutkimusten valossa popcorn voi kuitenkin olla parhaimmillaan jopa terveellistä herkkua. Ainakin itsevalmistettu popcorn on sipsejä parempi vaihtoehto tv-iltaan. Katso täältä ohje terveellisten mikropoppareiden valmistukseen ja täältä ohjeet popcornien valmistamiseen perinteisemmin menetelmin. Täältä löydät myös muuta popcorn-inspiraatiota.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: IltaSanomat

Kommentit

kommenttia