Lääkärien vinkkejä koottiin!

Noudata lääkärien esimerkkiä ja ota nämä ruoat osaksi ruokavaliotasi.

1. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalaisessa jogurtissa yhdistyvät terveellisellä tavalla maittavuus ja proteiinipitoisuus. Kreikkalainen jogurtti myös ruokkii (hyviä) bakteerikantoja suolistossasi, se on siis ns. probiootti.

2. Kikherneet

Kikherneet ovat erinomainen proteiinikorvike lihalle. Ihmiskunta on syönyt kikherneitä ammoisista ajoista lähtien, ja ne sopivat mitä moninaisimpiin ruokiin ja salaatteihin.

3. Tummanvihreät, lehtevät vihannekset

Pinaatti, rucola ja muut tummanvihreät salaatit ovat monella tapaa erinomaisia: Niissä on vähän kaloreita, mutta paljon kuitua ja hivenaineita. Ne sopivat lisukkeeksi lähes mihin vain.

4. Kananmunat

Kananmunat ovat täynnä korkealaatuista proteiinia, tryptofaania. Päivän kaloritarve kannattaa hankkia laadukkaina proteiineina, koska elimistö joutuu tekemään työtä niiden polttamiseksi – näin paino ei pääse nousemaan. Kananmunat eivät myöskään ole kolesterolin kannalta niin huonoja kuin niiden maine antaa ymmärtää, ne eivät nimittäin nosta huonon LDL-kolesterolin määrää veressä.

5. Avokadot

Avokadoissa on runsaasti B6-, C- ja K-vitamiinia ja terveellistä, kertatyydyttymätöntä rasvaa. Avokadon rasva auttaa pitämään olon täytenä pitkään ja ylläpitää suoliston terveyttä.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia