Tietyt kesäherkut ovat kalorien suhteen varsin salakavalia: Ne maistuvat raikkaille ja kevyille, mutta saattavat syksyllä näkyä lantiolla jos ei pysy kohtuudessa.

Tässä viisi kesän herkkua joista saa kyllä nauttia – mutta itse tekemällä säästyt extrakaloreilta.

 

 

1. Perunasalaatti

Kermaisessa perunasalaattiannoksessa voi olla helposti neljäsosa päivän kaloritarpeesta – lähes 500 kilokaloria. Kun teet itse niin voit vaikuttaa salaatin kaloripitoisuuteen. Katso täältä perunasalaattiohjeita Suomen parhailta ruokablogisteilta.

 

 

2. Jäätelö

Kesä ei monen mielestä ole mitään ilman jäätelöä – ja hyvä niin – mutta kohtuus kannattaa silti pitää. Parin pallon jäätelökupillisessa voi olla helposti noin 400 kilokaloria – siis viidesosa päivän energiatarpeesta. Katso täältä kevyempiä, edullisempia ja vähintään yhtä maistuvia hedelmämehujääherkkuja.

 

 

3. Piirakat

Myöhemmin kesällä herkutellaan marjapiirakoiden kera. Piirakoiden kalorimäärät vaihtelevat valmistustavasta riippuen, mutta keskimäärin yhdessä piirakkaviipaleessa on noin 300 – 700 kilokaloria.

Marjaisat piirakat ovat kaikesta huolimatta terveellistä herkkua, joten katso täältä reseptejä!

 

 

4. Dipit

Monissa valmisdipeissä on kaloreita hurjia määriä. Esimerkiksi monissa ranch-tyyppisissä dipeissä on pienessä kulhollisessa jopa 200 kilokaloria.

Miniporkkanoiden rouskuttaminen on kuitenkin hauskempaa dipin kera, joten katso täältä vähemmän kaloreita sisältäviä dippejä jotka voit valmistaa helposti itse!

 

 

5. Limsat ja alkoholi

Kesällä tuppaa usein janottamaan. Moni sortuu tyydyttämään janonsa sokerisilla limsoilla, mutta näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. Limsat sisältävät ”tyhjiä kaloreita” sokerin muodossa jopa 10 % painostaan. Esimerkiksi puolentoista litran colapullossa on siis jopa 66 sokeripalaa.

Olut ja siideri eivät ole yhtään limsaa parempia vaihtoehtoja – katso täältä miksi.

Katso täältä miten maustat vetesi luontaisessa tavalla joka ei lisää sen kaloripitoisuutta käytännössä lainkaan.

 

 

laihdutusnappi

 

 

Lähde: AllWomensTalk

Kuva: fir0002


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia