4 tapaa juoda punaviiniä ilman, että hampaat tummentuvat

Punaviini ja vitivalkoiset hampaat sopivat yhtä huonosti yhteen kuin loiskuva punaviini ja valkoinen kauluspaita.

Peli ei kuitenkaan ole menetetty: Näillä neljällä vinkillä minimoit hampaidesi tummumisen punaviininlipittelyn sivutuotteena.

1. Pese hampaat ENNEN viininjuontia

Punaviini on hyvin hapanta, ja happamuus on turmiollista hampaidesi kovalle ulkokuorelle eli kiilteelle. Se on erityisen turmiollista jos harjaat hampaitasi heti viinijuonnin jälkeen, koska silloin kiille on pehmeää ja altista vaurioille. Punaviinin molekyylit tarttuvat helpoiten hampaiden plakkiin, joten parhaiten torjut viinin punertavaa vaikutusta pesemällä hampaasi jo ennen viinin juomista.

2. Juo hiilihapotettua vettä

Hiilihapollista vissyvettä kannattaa juoda viinilasillisten lomassa – ihan jo senkin takia että jaksaisit pidemmälle iltaan. Hiilihapollinen vesi puhdistaa myös tehokkaasti punaviininjämiä hampaistasi.

3. Syö juustoa

Etenkin kovapintaiset juustot tekevät hyvää hampaillesi. Niiden sisältämä kalsium vahvistaa hampaitasi (ja muutakin luustoasi). Juusto myös kiinnittyy hampaidesi pinnan epätasaisuuksiin ja estää näin punaviinimolekyylejä kiinnittymästä hampaisiisi.

4. Syö salaattia

Jos tarjolla on juuston lisäksi salaattiakin, niin sitten oletkin jo selvemmillä vesillä. Kuitupitoiset salaattiainekset – parsakaali, peruna, ruusukaali, ym. – hierovat epäpuhtauksia hampaistasi.

Katso myös:
Lisää viini-inspiraatiota
Lisää juustoherkkuja
 

Lähde: Byrdie