3 syytä unohtaa tipaton tammikuu

 

Moni suomalainen on jälleen siirtynyt viettämään tipatonta tammikuuta. Tipattoman tammikuun ideana on antaa keholle mahdollisuus palautua loppuvuoden juhlinnasta, mutta onko ideassa oikeasti mitään itua? Monen ammattilaisen mielestä ei ole. Tässä viisi syytä jättää tipaton tammikuu viettämättä.

 

1. Itsensä huijaamista

Oleellista terveyden kannalta ei ole yksi alkoholiton kuukausi, vaan alkoholin jatkuva kohtuukäyttö. Tipattoman tammikuun viettämisellä voi olla itseasiassa negatiivinen vaikutus: Se voi saada riehaantumaan alkoholista entistä pahemmin helmikuussa.

 

2. Äkillinen muutos on pahasta

Jos tipaton tammikuu päättyy helmikuun alkaessa kosteissa merkeissä, niin ”puhdistavan tammikuun” hyödyt voivat häipyä sen siliän tien – korkojen kera. Maksan terveyden kannalta erityisen haitallisia ovat nimittäin äkilliset muutokset.

 

3. Kyse ei ole vain alkoholista

Tipaton tammikuu keskittää kaiken huomion alkoholiin, mutta asiantuntijat muistuttavat että maksan terveyteen vaikuttavat muutkin asiat. Maksakirroosi ja -syöpä voivat syntyä myös täysin ilman alkoholia: Ruokavaliolla ja liikunnalla on oleellinen merkitys alkoholin lisäksi.

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Makuja / Daily Mail