Tutkimus paljastaa: Kasvisruokavaliossa piilee riski kasvaville lapsille

Tutkijat muistuttavat vanhempia huolehtimaan, että vegaaniruokavaliota noudattavat lapset saavat tarpeeksi vitamiineja ja monipuolisesti proteiineja.

Helsingin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan vegaanista ruokavaliota noudattavien lasten aineenvaihdunta muuttuu merkittävästi.

Heillä havaittiin puutteita D- sekä A-vitamiineista verrattuna sekaruokaa syöviin lapsiin. Myös heidän kolesterolimuodot sekä välttämättömien aminohappojen pitoisuudet olivat alhaisempia.

Näön kehitykselle tärkeää DHA-rasvahappoa oli myös vähemmän verratuna sekasyöjiin. 

kuva: Pixabay

Vegaanista ruokavaliota suosiville suositeltaisiin D- ja B12-vitaamiini lisää. Myös jodille, raudalle ja sinkille saattaa olla tarvetta lisäravinteena.

Melkein kaikki tutkimukseen osallistuvat vegaanilapset saivat jo joitain ravintolisiä, mutta silti heidän D-vitamiinipitoisuudet olivat alhaisempia.

Tutkivat kertoivat kuitenkin, että vanhemmat ovat olleet tietoisia. että vegaaniruokavalioon täytyy lisätä joitain tärkeitä lisäravinteita.

Tutkimukseen osallistui 40 helsinkiläistä lasta. Tutkimus julkaistiin kansainvälisessä EMBO Molecular Medicine -lehdessä.

Jaa tärkeää tietoa eteenpäin!


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Lähde Maaseudun Tulevaisuus