Alkoholin väärinkäyttö voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, mutta tiesitkö, että kohtuullisesti se voi olla jopa terveellistä?

Yhdysvalloissa sijaitsevan Puchesterin yliopiston tekemä tutkimus osoitti, että kohtuullinen alkoholinkäyttö voi olla jopa terveellistä, CNCB kirjoittaa.

Tutkijoiden mukaan kohtuullinen alkoholinkäyttö voi ehkäistä tulehduksia ja poistaa myrkkyjä, joita kerääntyy aivoihin.

Tutkimus julkaistiin Scientific Reports -lehdessä ja sen tarkoituksena oli alunperin selvittää kuinka alkoholi vaikuttaa aivojen toimintaan.

Viinilasien kilistely

Näin tutkimus tehtiin

Pieni joukko hiiriä sai pieniä määriä alkoholia, joka vastasi päivän aikana noin 1-2 annosta ihmiselle. Osa hiiristä ei saanut lainkaan alkoholia. Alkoholia saaneiden hiirten aivoissa huomattiin vähemmän tulehduksia ja hiiret pääsivät tehokkaammin eroon myrkyistä.

”Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kohtuullinen alkoholinkäyttö voi lievittää riskiä sairastua dementiaan, kun taas korkea alkoholinkäyttö toimii päinvastaisesti”, tutkimusta johtanut, Maiken Nedergaard kertoo ja jatkaa:

”Ehkä tämä tutkimus auttaa meitä ymmärtämään miksi näin tapahtuu. Pienet alkoholimäärät näyttäisivät kuitenkin edistävän aivojen terveyttä.”

Viinipullo

Kohtuus kaikessa

On todella tärkeä muistaa, että tutkimuksessa käytettiin vain vähäisiä määriä alkoholia. Runsaalla alkoholinkäytöllä on haittavaikutuksia sekä pitkällä, että lyhyellä aikavälillä.

Naiset voivat juoda yhden lasillisen viiniä ja miehet maksimissaan kaksi lasillista päivässä – mikäli halutaan pysyä tutkimuksen rajoissa.

Suuremmat määrät lisäävät korkean verenpaineen, aivohalvauksen ja rintasyövän riskiä, CNBC kirjoittaa.

Jaa uutinen ystävillesi, jotka arvostavat täyteläisiä punaviinejä!

Lähde: CNBC.com