Moni luulee säilyttävänsä leipää oikein.

Leipä kuivuu ja muuttuu nopeasti sitkeäksi, siksi moni laittaakin leipää jääkaappiin jossa se säilyy pidempään. Tai ainakin minä olen tehnyt niin lukuisia kertoja. Sain kuitenkin vasta hetki sitten tietää että olen toiminut väärin. Leipä ilmeisesti huononee jääkaapissa.

Mehevän leivän salaisuus ei siis ole se että se laitetaan jääkaappiin. Sen sijaan sinun tulisi toimia näin:

Leipää valmistaessa tärkkelys liikkuu ympäriinsä, jonka seurauksena sitä päätyy joka puolelle leipää. Kun leipä on valmis ja jäähtynyt, tärkkelys alkaa pikku hiljaa mennä alueille joissa se aiemmin oli. Tämän vuoksi leipä kovettuu hitaasti mutta varmasti ja lopulta kaiken tärkkelyksen ollessa takaisin paikoillaan leipä on jo kivikovaa.

Tuoreen leivän salaisuus

Jos pidät leipää jääkaapissa, niin siinä oleva kosteus katoaa. Kosteuden haihtuessa leivästä tulee luonnollisesti kuivaa. Leipä säilyy parhaiten kun noudatat Huffington Postin haastatteleman asiantuntijan ohjeita:

1: Ensimmäinen sääntö: osta kokonainen leipä, älä siivuja.

2: Leikkaa leipä itse ja pakasta se välittömästi.

3: Ota leipä hyvissä ajoin sulamaan, kun tarjoilet sitä vieraille tai perheellesi. Voit myös asettaa leivän leikatun puolen pöytää tai alustaa vasten, jonka seurauksena kosteus pysyy paremmin sen sisällä.

Leipää ei tulisi siis säilyttää jääkaapissa vaan pakastimessa. Kokeilin tätä ja leipä todellakin säilyi paljon pidempään tuoreena.

Jaa tämä vinkki myös muille, jotta he eivät pilaa leipää jääkaapissa.