Jalkojen turvotus on ikävä oire, josta kuitenkin pääsee melko helposti eroon.

Jos verisuonet eivät selviä voimistuneesta verenkierrosta, jalat turpoavat.

Jalkojen turvotukselle on olemassa kuitenkin muitakin syitä: lentomatkat, pitkäaikainen istuminen ja raskaus. Kaikki nämä voivat aiheuttaa jalkojen turvotusta.

Kesäkengät ja sandaalit eivät tunnu kovin mukavilta turvonneissa jaloissa, samalla oireet voivat aiheuttaa myös kipua.

Onneksi on olemassa muutamia kotikonsteja, joilla jalkasi saavat kaipaamaansa rakkautta ja hoivaa.

Katso alapuolelta, kuinka sinun tulee toimia jos jaloissasi esiintyy turvotusta!

1. Jalkakylpy ja mintunlehdet

Tehokas menetelmä turvonneiden jalkojen hoitoon on pitää niitä kolmen minuutin ajan kylmässä vedessä ja sen jälkeen minuutti lämpimässä vedessä.

Mitä useammin käytät tätä niksiä, sitä nopeammin huomaat muutoksen!

Vinkki: voit lisätä veden joukkoon mintunlehtiä, vihreiden lehtien sanotaan stimuloivat jalkojen verenkiertoa ja ehkäisevät kramppeja, erikoislääkäri Christina Gustavson kertoo.

2. Epsom-suola

Täytä jalkakylpy haalealla vedellä ja lisää joukkoon noin 60 grammaa epsom-suolaa. Laita jalkasi kylpyyn 15 minuutin ajaksi ja kuivaa ne huolellisesti jälkikäteen.

Suolan tulisi lievittää jalkojen kipua, poistaa pahaa hajua ja tehdä ihosta pehmeämpää. Suola voi myös imeä ylimääräistä nestettä ja hoitaa rakkuloita sekä kovettumia.

3. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka sisältää paljon kaliumia, jonka vuoksi se voi poistaa jalkojen turvotusta. Kalium tukee solujen nestetasapainoa.

Sekoita 200 ml omenaviinietikkaa ja 200 ml vettä. Anna pyyhkeen liota seoksessa ja kääri se tämän jälkeen jalkojesi ympärille. Anna ”siteen” olla 30 minuutin ajan.

4. Kamomillaöljy

Kamomillaöljyn kanssa tehty hieronta ei ole vain rentouttavaa, se voi myös lievittää turvotusta. Kamomillaöljyssä on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia ja sitä voidaan levittää suoraan iholle.

Hiero öljyä itse tai jos mahdollista – pyydä apua kumppaniltasi!

Tässä on neljä vinkkiä, joiden tulisi auttaa turvotuksesta kärsiviä ihmisiä. Jos turvotus ei kuitenkaan helpota, niin suosittelemme olemaan yhteydessä asiantuntijaan! 

Jaa vinkit eteenpäin, jotta ongelman kanssa painivat ihmiset voisivat kokeilla näitä kotikonsteja.