Siistissä kylpyhuoneessa on huomattavasti mukavampi peseytyä kuin hieman kulahtaneessa ja likaisessa sellaisessa.

Kylpyhuoneen siivoaminen tapahtuu monien ihmisten osalta tavalliseen tapaan: ensin pyyhitään ja pestään pölyt pois, jonka jälkeen wc-pöntön kansi ja sen ympäristö siivotaan. Lopuksi saatat vielä kiillottaa vessassa olevan peilin.

Parhaimmat siivousvinkit eivät kuitenkaan yleensä löydy ohjekirjasta, siksi minulla on tapana kysyä vinkkejä äidiltä ja isoäidiltä. Olen viime aikoina kiinnittänyt erityistä huomiota kaakelien saumoihin, jotka tuntuvat olevan todella likaisessa kunnossa. Tässä jutussa opit puhdistamaan suihkun, kaakelit ja muut paikat, jotka sisältävät kalkkitahroja.

Reinigung

Et tarvitse kaupan kemikaaleja, jotka ovat haitaksi ympäristölle. Riittää, että hankit kaksi raaka-ainetta ja ongelma ratkeaa hetkessä.

Katso alta, mitä tarvitset:

  • 1,75 dl nestemäistä saippuaa
  • 1,75 dl etikkaa
  • Tyhjä suihkupullo
  • Puhdas tiskirätti

Tee näin:

  1. Etikkaa tulee aluksi lämmittää etikkaa 3 minuutin ajan. Kaada etikka sen jälkeen suihkupulloon ja lisää nestemäinen saippua. Ravista huolellisesti, jotta nesteet sekoittuvat.
  2. Suihkuta seosta kaakelien ja muiden pintojen päälle, jotka tarvitsevat puhdistusta. Niksi toimii hyvin myös posliinipintojen kiillotukseen.
  3. Anna seoksen vaikuttaa noin minuutin ajan ja pyyhi pois rätillä. Kylpyhuoneesi tulee olemaan puhtaampi kuin koskaan aikaisemmin!

Tiesitkö sinä tästä yksinkertaisesta niksistä? Minä aion kokeilla sitä viikonlopun aikana. 

Jaa tieto ystävillesi Facebookissa, jotta he eivät joudu tuskailemaan kalliiden ja myrkyllisten kemikaalien kanssa!