Ruoan kääriminen alumiinifolioon saattaa olla haitaksi terveydelle.

Tutkimus väittää, että ruoan asettaminen alumiinifolioon kypsentäessä saattaa olla vaaraksi terveydelle. Ruoan kypsentyessä korkeassa lämpötilassa alumiinia saattaa liueta ruokaan. Tämä vaikutus korostuu erityisesti silloin, kun ruoka on hapanta, tulista tai kypsennetty korkeassa lämpötilassa.

Alumiini on yhteydessä moniin terveysriskeihin. Tutkijat kertovat, että alumiinifoliossa kypsennetty ruoka ylitti WHO:n saantisuositukset. Alumiini voi muun muassa nostaa riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Lisäksi se voi vaikuttaa pituuskasvuun, aivosolujen tuotannon hidastumiseen ja vaikuttaa vielä enemmän ihmisiin, joilla on jo ennestään esimerkiksi munuaisten vajaatoiminta.

Tutkimuksen mukaan alumiinin haittavaikutukset ovat niin laajat, että niistä on vaikea tehdä yhteenvetoa.

Alumiinia esiintyy paljon myös muissakin tavaroissa. Monet padat, pannut ja keittiövälineet sisältävät kyseistä metallia. Yleensä nämä esineet ovat turvallisia, sillä ne on päällystetty niin, että alumiini ei pääse liukenemaan ruokiin. Keittiövälineiden pinnoite saattaa kuitenkin pitkän käytön seurauksena vahingoittua, jolloin alumiinin pääsy ruokaan mahdollistuu.

Ruoan säilöminen alumiinifoliossa kylmänä oli tutkijoiden mukaan turvallista, sillä alumiinin liukeneminen ruokaan korostui huomattavasti enemmän korkeissa lämpötiloissa.

Jaa tieto Facebookissa, sillä moni grillaa ruokia alumiinifoliossa tietämättä mahdollisista haittatekijöistä. 

Lähde: foodbeast