Tämä niksi tuli minulle täytenä yllätyksenä!

Tämä kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta käytetty sitruunan puolikas kannattaa laittaa tiskikoneeseen sen sijaan että sen heittäisi roskiin. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut tällaisesta niksistä, mutta se toimii ilmeisen hyvin – ainakin ihmisten kommenttien perusteella!

Ruokaa ja muita ”roskia” tulee valitettavan usein heitettyä roskiin, vaikka niille voisikin löytyä lukuisia käyttötarkoituksia. Jopa jotkin pilaantuneet ruoat sopivat erinomaisesti tiettyihin käyttötarkoituksiin.

Sitruuna on tällainen esimerkki. Jos olet unohtanut sitruunan puolikkaan jääkaappiin ja se on mennyt vanhaksi – niin älä heitä sitä roskiin, sillä se voi auttaa likaisten tiskien puhdistuksessa.

Sitruuna toimii niin kuin etikka, viinietikka ja ruokasooda – kaiken lisäksi se on ympäristöystävällinen valinta. Tarvitset vain puolikkaan sitruunan tai lohkon. Ei ole väliä onko sitruuna mennyt vanhaksi tai onko se vielä käyttökelpoinen.

Lifehacker

@lifehacker
Make your dishes smell fresh and look spotless by tossing a lemon wedge in your dishwasher: lifehac.kr/Hq8sQka

Laita sitruuna tiskikoneeseen. Suosittelemme laittamaan sen aterimille tarkoitettuun koriin – mutta voit myös halutessasi laittaa sen tiskikoneen ylätasanteelle.

Tämän jälkeen astiat voi pestä tavalliseen tapaan

Sitruuna auttaa puhdistamaan astiat kirkkaan puhtaiksi ja kaiken lisäksi ne tuoksuvat raikkaalta – eikä sinun murehtia siitä, että sitruunan hedelmälihaa olisi joka puolella.

Kätevää, eikö vain?

SCE

@SCE
Make Dishes Fresh and Sparkly with a Lemon Wedge In the Dishwasher bit.ly/1EIewgM via @lifehacker

Oletko aikaisemmin tiennyt tällaisesta niksistä?

Jaa vinkkiä eteenpäin, jotta ihmiset eivät turhaan heittäisi pois käyttämättömiä tai käytettyjä sitruunan puolikkaita!