Kesän saapuessa Suomeen pitkän talven jäljiltä monet kaivavat grillinsä esille ja ryhtyvät valmistamaan ruokiaan siinä keittiön sijasta. Ja miksipä ei! Grillaaminen on hauskaa puuhaa ja hyvä syy kutsua ystävät koolle viettämään iltaa maukkaan aterian parissa.

Mutta mikä kastike olisi sopiva erilaisiin grilliruokiin? Toiset syövät kasviksia ja toiset suosivat pihvejä ja muita lihatuotteita. Löytyisikö siis joku kastike joka sopisi yhtä hyvin kaikkiin grillattaviin ruokiin.

Löytyyhän se: aioli eli valkosipulimajoneesi. Valkosipulin ystävien herkku sopii kaikenlaisiin grillattaviin ruokiin ja maistuu kaikille vauvasta vaariin. 

Parhaan mahdollisen aiolin saat kun valmistat sen itse. Näin valkosipulin tuoreet aromit pääsevät oikeuksiinsa parhaalla mahdollisella tavalla.

Aioliin tarvitset:

3 valkosipulinkynttä

1 muna

1 tl dijonsinappia

2 dl rypsiöljyä

1 tl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

½ mustapippuria myllystä

Siirrää ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Riko muna kulhoon johon lisätään sinappi ja hienonnettu valkosipuli. Lisää joukkoon öljy ja sekoita sauvasekoittimella. Kun näet seoksen alkavan sakeutua se on valmista. Lisää mausteeksi mustapippuria, etikkaa ja suolaa. Nauti!

Jaa vinkki ystävillesi ketkä grillaavat kesäisin!