Hyvällä ruokavaliolla pystyy ehkäisemään sydän- ja verisuonitautien syntyä.

Hyvällä ruokavaliolla voi ehkäistä lukuisia sairauksia. Sydän- ja verisuonitaudit ovat yksi yleisimmistä vanhemmalla iällä esiintyvistä sairauksista. Ne aiheuttavat valtavasti kuluja, jotka ovat pois muista hyödykkeistä.

Syömällä terveellisesti ei tietenkään voi olla varma siitä, että yksikään sairaus ei ikinä puhkea — tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sairauksia kannata tai tulisi yrittää ehkäistä!

1. Lohi

Fresh raw salmon fillets on cutting board
Lohen uskotaan olevan yksi parhaista sydämelle hyväksi olevista ruoista. Yksi syy tähän on se, että lohi sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Lohi auttaa laskemaan ja ehkäisemään korkeita kolesteroliarvoja sekä tulehduksia.

Muista kuitenkin pitää mielessä, että kalaa ei suositella syötäväksi päivittäin, sillä ympäristömyrkyt voivat tällöin nousta liian suuriksi.

2. Appelsiinimehu

Arance su un tavolo
100% appelsiinimehu sisältää paljon antioksidantteja, jotka ovat hyväksi punasoluillesi. Se laskee myös verenpainetta. Kaksi lasillista tuorepuristettua appelsiinimehua antaa sinulle päivittäisen C-vitamiinin saantisuosituksen.

3. Kahvi

A red vintage looking espresso coffee machine in kitchen
Tämä on iloinen uutinen varmasti kaikille! Kahvi on terveellistä. Kaksi kahvikupillista päivässä laskee sydänkohtauksen riskiä 20%. Pidä kuitenkin mielessä, että liiallinen kahvinjuonti ei ole kuitenkaan terveellistä.

4. Pähkinät

Pähkinöiden terveysvaikutuksista on tiedetty jo pitkään. Pähkinät eivät ole ainoastaan hyväksi kolesterolitasoillesi, mutta ne tehostavat myös muistin ja nivelten toimintaa.

5. Kurkuma

Kurkuma
Kurkuma sisältää paljon kurkumiinia, jolla on paljon terveydellisiä ominaisuuksia. Mauste auttaa ehkäisemään rasvan varastoitumista ja ehkäisee tulehduksia.

6. Vihreä tee

Vihreä tee on tunnettu sen rauhoittavasta vaikutuksesta. Teelehdet sisältävät ketakiinia. Kyseinen antioksidantti laskee ehkäisee kolesterolin imeytymistä ja tehostaa aineenvaihduntaa. 1-2 kupillista teetä päivässä riittää parhaisiin etuihin.

7. Vesimeloni

Vesimeloni ei ole vain raiskastavaa ja hyvänmakuista. Se myös laajentaa verisuonia lisäämällä typpioksidien määrää veressä.

8. Täysjyvä

Täysjyvä ehkäisee korkeaa kolesteroliarvoa. Se sisältää paljon kuituja, jotka sitovat itseensä kolesterolin, jotta se ei kerry verisuoniisi. Kuidut myös auttavat hajottamaan verisuonistoon aikaisemmin kertynyttä kolesterolia.

Hyviä täysjyvän lähteitä ovat kaura, tumma riisi ja täysjyväleipä.

9. Karpalo

Cinnamon sticks and powder
Karpalot ovat erinomainen kaliumin lähde. Juo karpalomehua päivittäin ja hyvät kolesteroliarvosi nousevat sekä huonot kolesteroliarvot laskevat.

10. Kaneli

Kaneli ei ole vain herkullinen lisä leivonnassa, se on myös tärkeä ainesosa, kun puhutaan kolesterolin kertymisen ehkäisemisestä. 1 teelusikallinen päivässä voi tarjota huomattavia vaikutuksia.

11. Pinaatti

fresh spinach
Kipparikalle syö pinaattia, saadakseen supervoimia. Pinaatti auttaa myös ”siivoamaan” verisuonistoa ja laskemaan verenpainetta. Pinaatti sisältää myös suuria määriä kaliumia ja foolihappoa. Molemmat laskevat sydänkohtauksen riskiä ja tukevat lihaskudosta.

12. Oliiviöljy

Kylmäpuristettu oliiviöljy tarjoaa kehollesi hyviä rasvoja ja laskee kolesteroliarvoja. Se voi laskea sydänkohtauksen riskiä jopa 41% — mieletöntä!

Tiedätkö ystäviä, jotka pitävät näistä ruoista jo ennestään? Jaa tämä artikkeli, jotta he voivat syödä näitä ruokia entistä enemmän!

Lähde: Wikr.com