Taatelit ovat ehdottomasti aliarvostettuja hedelmiä, sillä nehän maistuvat melkein karkilta!

Taatelit ovat kuitenkin niin terveellisiä, että niitä kannattaa ehdottomasti syödä useammin.

Taatelit tarjoavat hyvän suojan sydän- ja verisuonitauteja vastaan, Technion-Israel Institute of Tehchnologyn tutkimuksessa todettaan.

Taatelit sisältävät lukuisia ravintoaineita, kuten seitsemää eri vitamiinia ja 10 eri mineraalia – esimerkiksi A,- C- ja B-vitamiineja sekä kalsiumia ja rautaa.

Katso alta syitä, joiden vuoksi sinun tulisi lisätä taateli ruokavalioosi!

1. Lisää energiaa

Vatsasi pilkkoo taatelit helposti ravinnoksi, jonka ansiosta ne muuttuvat nopeasti energiaksi, Dietguiden sivusto kirjoittaa.

Taatelit ovat siis erinomainen välipalavaihtoehto, mantelien ja pähkinöiden ohella. Hedelmäsokeri antaa sinulle energiapiikin, joka kestää pitkään ja tunnet olosi kylläiseksi. Samaan aikaan aivosi aktivoituvat kaikkien vitamiinien myötä joita saat kehoosi.

Portrait of an athletic girl. Beautiful young sport fitness mode

2. Ehkäisee valtimonkovettumatautia

Israelilaiset tutkijat selvittivät että taatelit yhdessä granaattiomenamehun kanssa voivat suojata sinua valtimonkovettumataudilta, joka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa sydän- tai aivoinfarktin.

Parhaan vaikutuksen saa, jos jaksaa jauhaa taatelien siemenet jauhoksi, mutta myös pelkkä hedelmä tarjoaa hyvän suojan, tutkijat kertovat. Vaikutukset ovat jopa verrattavissa tupakoinnin lopettamiseen.

3. Vahvistaa maksaa

Taatelit ovat hyvä ja luonnollinen magnesiumin lähde. Magnesium edistää solujen ja maksan toimintaa.

Taatelien siemenistä valmistettu uute voi ehkäistä maksakirroosia, Healthy and Natural World -sivusto kirjoittaa.

Kuva: Wikipedia Commons
Kuva: Wikipedia Commons

4. Parantaa näköäsi

Taatelit sisältävät paljon A-vitamiinia. Kyseinen vitamiini suojaa silmiä ja edistää niiden tervettä toimintaa. A-vitamiini vaikuttaa myös ihon ja limakalvojen toimintaan, ravintoterapeutti Karin Friis kertoo.

Heikentynyt pimeänäkö johtuu usein A-vitamiinin puutteesta. Joten kokeile syödä 3 taatelia päivässä ja katso huomaatko eroa!

Loose Abdomen

5. Parempi ruoansulatus

Taatelien sisältämän niasiinin sanotaan olevan paras lääke vatsakipua vastaan. Säännöllinen taatelien nauttiminen edistää hyvien bakteerien muodostumista suolistossa, joita tarvitaan suolen normaaliin toimintaan, Dietguiden kirjoittaa.

Taateleilla on lievä laksatiivinen vaikutus ja ne sisältävät myös paljon kuituja. Taatelit voivat siis ehkäistä ja parantaa ummetuksen.

6. Lievittää särkyä

Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta – mutta taatelien sisältämä magnesium voi lievittää särkyä ja vähentää turvotusta.

Magnesiumilla on lihaksia rentouttava vaikutus, jonka vuoksi se auttaa lihaksia rentoutumaan ja lievittämään niska- ja hartiajumista aiheutuvaa päänsärkyä.

7. Parempi uni

Kokeile syödä taateleita tuntia ennen nukkumaanmenoa. Taatelit sisältävät paljon tryptofaani -nimistä aminohappoa, joka auttaa tuottamaan nukahtamista edistävää serotoniinia.

En todellakaan osannut aavistaa että taatelit ovat näin terveellisiä… Ja mikä parasta, ne ovat kaiken lisäksi vielä herkullisia! 

Jaa artikkelia eteenpäin, jos uskot että ystäväsi voisivat hyötyä tästä tiedosta!