Ovatko orkideasi nuutuneita ja huonossa kunnossa? Ei hätää, sillä et ole ainoa joka painii saman ongelman kanssa.

Orkidean hoitaminen on hieman vaikeampaa kuin perinteisten viherkasvien. Olet saattanut kastella kukkaa enemmän tai vähemmän – olet ehkä vaihtanut sen paikkaa valoisamman ja pimeämmän paikan välillä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Kuulostaa tutulta ainakin omalla kohdallani!

Kramforsin, Helén Nordvall, jakoi orkidean hoitoon liittyvän vinkin ruotsalaisella, Året Runt -sivustolla. 

”Olen kokeillut erilaisia niksejä, kastellut alta sekä päältä, antanut lannoitetta… Olen kokeillut kirjaimellisesti kaikkea, mutta mikään ei tunnu auttavan. Siksi olen iloinen että löysin vihdoin toimivan ratkaisun”, Helén Nordvall kirjoittaa. 

Kuva: Pixabay

Helén Nordvall omisti kaksi orkideaa, jotka olivat olleet verhon takana sen vuoksi että ne näyttivät todella huonovointisilta.

Mitä hän teki?

Helén otti kukat pois ruukuista, poisti kaiken orkideamullan ja huuhteli juuret vedessä. Tämän jälkeen hän laittoin orkideat läpinäkyviin ruukkuihin, jotka olivat aiempaa suurempia. Tämän ansiosta juuret saivat paremmin valoa. Seuraavaksi hän täytti ruukut vedellä, aina ilmajuuriin asti.

”Ei mennyt kuin kaksi viikkoa ja orkideat olivat alkaneet voimaan paremmin. Nyt on kulunut kaksi kuukautta ja ne kukkivat ihanasti. Toiseen orkideaan kasvoi uusi kukkavana”, Helén Nordvall kirjoittaa Året Runt -sivustolla.

Kuva: Flickr

Hoito vain kerran viikossa

Kukat eivät tarvitse muuta kuin veden vaihdon, joka tulee tehdä noin kerran viikossa juurten huuhtelemisen ohella.

”Niiden hoitaminen on niin helppoa. En ole mikään viherpeukalo, mutta olen aina rakastanut orkideoita. On ihanaa ettei minun tarvitse heittää niitä pois”, Helén kertoo iloisena.

Orkideat ovat minunkin suosikki kukkia! Kokeilin tätä niksiä myös itse ja vain parin viikon jälkeen täytyy sanoa että kukat näyttävät huomattavasti paremmalta! 

Eikö olisi aika jakaa tämä vinkki Facebookissa? Tiedän itse ainakin monia ihmisiä, jotka ovat taistelleet pitääkseen orkideansa hengissä.