Epäiletkö, että et saa tarpeeksi unta? Kokeile tätä niksiä ja asia selviää hetkessä.

Tämä niksi ei sisällä appia, joka sinun pitää ladata, jonka jälkeen unta tulee seurata muutamien päivien ajan. Tarvitset itse asiassa vain lusikan tai muun vastaavan metallisen esineen ja saat selville, kuinka hyvin nukut.

Tohtori Michael Mosley suosittelee tätä menetelmää — yksinkertaista ja se ei maksa mitään. Testi on kehitelty Chicagon yliopistossa, jossa Nathaniel Kleitman kokeili sitä ensimmäisenä. ”Testi perustuu siis tieteeseen,” kertoo Tohtori Mosley.

18196087_10208519348892522_1403820675_o

Toimi näin:

  1. Mene makaamaan hiljaiseen ja pimeään huoneeseen iltapäivällä. (tämä testi tulee tehdä päivisin) Ota käteesi lusikka ja makaa niin, että kätesi on sängyn ulkopuolella.
  2. Laita lattialle tarjotin, jonka avulla kuulet, kun lusikka putoaa. Muista myös kirjata ylös kellonaika, jolloin laitat silmäsi kiinni.
  3. Selvitä, kuinka nopeasti nukahdat sen jälkeen, kun olet sulkenut silmäsi.

Testin ideana on selvittää, kuinka nopeasti nukahdat. Tämän seurauksena lusikka tippuu ”tunnottomista käsistäsi”, aiheuttaen äänen, johon sinä varmasti heräät. Katso sen jälkeen välittömästi, kuinka paljon aikaa on kulunut.

Tulokset?

  1. Professori Kleitmanin mukaan viiden minuutin sisällä nukahtaneet ihmiset kärsivät univajeesta.
  2. Kymmenen minuutin sisällä nukahtaneet ihmiset ovat nukkuneet huonosti esimerkiksi viimeyön ja tarvitsevat lisää yöunta.
  3. Kaikki yli 15 miinutin ylittävät nukahtamisajat ovat täysin tavallisia.

Nyt tiedät tilanteesi ja voit korjata ongelman.

Yksi tapa on vaihtaa nukkuma-asentoasi, johon yleensä nukahdat. Myös ruokavalio ja liikunta edesauttavat pitkää ja tasaista yöunta.

”Lepo on tärkeää lihaksille ja luustolle,” kertoo fysioterapeuttina työskentelevä Peggy Grill, The Wall Street Journalille.

”Tämän seurauksena proteiinit pääsevät takaisin lihaksiin ja kehosi palautuu rasituksesta. Joten pidä huolta siitä, että nukut hyvin ja oikeassa asennossa.”

Jaa tämä vinkki ystävällesi, joka on valitellut olevansa väsynyt — tästä testistä voi olla hänelle nimittäin suurta apua!

Lähde: express.co.uk