Voivatko kasvisi huonosti? Katso alla olevat vinkit ja löydät syyn.

Meistä jokainen on joskus laiminlyönyt viherkasveja – yleensä tämä tapahtuu kuitenkin täysin tahattomasti.

Tähän artikkeliin on koottu kaikki tarpeellinen tieto, jonka avulla pidät kasveistasi parempaa huolta kuin koskaan aikaisemmin!

Youtube / Tasty
Youtube / Tasty

1. Liika kastelu & liian vähäinen kastelu

Voit kokeilla sormella, onko multa tarpeeksi kosteaa.

  • Jos multa tarttuu sormiin, älä kastele
  • Jos multa ei tartu sormiin, kastele

Muista käyttää ruukkuja, joiden pohjassa on reikä. Tämän ansiosta ylimääräinen vesi ei jää ruukun pohjalle, vaan se valuu lautaselle ja kasvi pystyy imemään vettä halutessaan. Muista poistaa ylimääräinen vesi noin 30 minuutin jälkeen, jotta se ei jää lojumaan aluslautaselle.

Vinkki: saviruukut toimivat parhaiten kasveille, jotka eivät pidä kovin märästä mullasta. Muoviruukut sopivat parhaiten kosteissa oloissa eläville kasveille.

Youtube / Tasty
Youtube / Tasty

2. Ylläpito

Poista huonokuntoiset ja kuolleet lehdet, jotta kasvisi säästää energiaa. Voit tökkiä multaa varovaisesti tikulla, jotta juuret saavat mahdollisimman hyvin ilmaa. Pidä kasvit pois kylmien ikkunoiden, patterien ja ilmastointilaitteiden vierestä.

Onko sinulla eläimiä, jotka syövät kasvejasi? Löydät videolta ohjeet, kuinka valmistat luonnollista ainetta, joka pitää kotieläimet loitolla. Löydät myös luonnollisen tuholaistorjunta-aineen.

Youtube / Tasty
Youtube / Tasty

3. Valo

Liika valo voi vahingoittaa kasvejasi – sama pätee myös valon puutteeseen. Löydät alta paikat, joihin kasvit kannattaa sijoittaa. Varmista samalla että kasviesi lehdet eivät osu ikkunaan, sillä tämä voi polttaa ne. Muista kääntää kasveja säännöllisesti, jotta ne saavat tasaisesti valoa.

Eteläinen ikkuna

Runsaasti auringon valoa – usein liian voimakas tyypillisille viherkasveille. Kasvit kannattaa sijoittaa noin metrin päähän ikkunasta, jotta ne eivät paahdu.

Pohjoinen ikkuna

Ei koskaan suoraa auringonpaistetta – joillekin kasveille liian pimeä paikka. Voit kuitenkin vaikuttaa asiaan asettamalla kasvit aivan ikkunan läheisyyteen.

Läntinen ikkuna

4-6 tuntia auringonpaistetta päivässä – liian voimakas monille viherkasveille.

Itäinen ikkuna

Kirkasta valoa koko päivän ajan – monet kasvit rakastavat tätä paikkaa.

Youtube / Tasty
Youtube / Tasty

4. Kosteus

Monet viherkasvit ovat peräisin trooppisista olosuhteista, joten ne eivät saa tarpeeksi kosteutta kotonasi. Yksi tällaisista merkeistä ovat lehdet, jotka muuttuvat ruskeiksi niiden päistä. Kasvien suihkuttaminen säännöllisesti voi auttaa tilanteeseen. Varmista että suihkutat vettä myös lehtien alle.

Voit myös lisätä kiviä ja vettä ruukkujen aluslautaselle, jonka ansiosta haihtuva vesi takaa kasville pienen mikroilmaston. Muista pyyhkiä lehtien pinnalta ylimääräinen pöly.

Voit katsoa videon alapuolelta! 

Viherkasvien hoitaminen ei ole rakettitiedettä, mutta tietyistä seikoista tulisi olla tietoinen. 

Jaa vinkit Facebookissa ja ystäväsi tulevat kiittämään sinua.