Mies söi lempiruokaansa – myöhemmin lääkärit joutuivat amputoimaan hänen kätensä

Parasta ulkomailla (hyvän sään ja nähtävyyksien lisäksi) on ehdottomasti ruoka! Uudet maut voivat tarjota uskomattomia elämyksiä, joita kaltaiseni herkkusuu arvostaa.

Sushi on ollut viime vuosien aikana esillä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tämän huomaa jo pelkästään siitä, että sushia tarjoavia ravintoloita nousee Suomeen kuin sieniä sateella.

Sushia on syöty Aasiassa jo vuosikymmenten ajan, mutta Suomessa sen suosio on räjähtänyt vasta viimeisen vuosikymmenen aikana.

71-vuotias korealaismies meinasi kuitenkin kuolla syötyään lautasellisen herkullista sushia. Mies sai päivällisen jälkeen tulehduksen ja vakavien komplikaatioiden jälkeen hänen kätensä jouduttiin amputoimaan, New England Journal of Medicine raportoi.

Olet varmasti kuullut, että raa’an kalan syöminen tietyissä olosuhteissa voi olla vaarallista. Tähän on olemassa useampikin syy.

Voi aiheuttaa erilaisia sairauksia

Raaka kala voi sisältää bakteereja, jotka aiheuttavat vatsavaivoja ja pahimmillaan ruokamyrkytyksen.

Sushi on erityisen riskialtis bakteereille, sillä se sisältää suuria määriä raakaa kalaa. Toki osa kalasta tai täytteistä on kypsennetty, mutta ne sisältävät silti suurimmaksi osaksi raakaa kalaa (riisin ja kasvisten lisäksi).

Raaka kala voi olla taivaallisen herkullista, mutta se voi olla myös vaarallista – ja pahimmillaan hengenvaarallista, jos se on valmistettu väärällä menetelmällä.

Korealaismiehellä kävi tässä tarinassa todella huono tuuri, sillä sushi aterian jälkeen hänen käteensä alkoi muodostua haavoja ja rakkuloita.

Käsi muuttui sietämättömän kipeäksi

Korealaismiehen käsi oli turvonnut 12 tunnissa niin suureksi, että siitä alkoi valua nestettä, joka aiheutti sietämätöntä kipua.

Mies oli sairasti 2-tyypin diabetesta ja hänellä oli korkea verenpaine. Tämän vuoksi lääkärit epäilivät aluksi, että hänen munuaisensa olisivat pettäneet, CNN uutisoi.

Mies kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa kävi ilmi että oireet olivat huomattavasti vakavampia. Miehen käteen oli muodostunut suuri ja verinen paise, koko käsi oli äärimmäisen turvoksissa.

Mies kertoi syöneensä sushia aiemmin samana päivänä ja lääkäri ymmärsi saman tien, että potilaalla oli lihansyöjäbakteerin aiheuttama infektio.

Käsi amputoitiin

Lääkärit ryhtyivät välittömiin toimenpiteisiin ja poistivat tulehtuneet alueet, jotta Vibrio Vulnificus (lihansyöjä bakteeri) ei pääsisi leviämään suuremmalle alueelle.

Lääkärit tyhjensivät miehen rakkulat ja poistivat varovaisesti tulehtuneet alueet, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt. 25 päivää myöhemmin lääkärit joutuivat tekemään raskaan päätöksen ja amputoimaan miehen vasemman käden pois.

Yhdysvalloissa 80 000 ihmistä saa vuosittain lihansyöjäbakteerin, joista 100 tapausta johtaa uhrien kuolemaan. Joissakin tapauksissa lääkäreiden on pakko suorittaa amputaatio, jotta ihmisen henki säilyisi.

Sushi on todellista herkkuruokaa, mutta erityisesti ulkomailla kannattaa hieman tarkkailla mistä aterian nappaa. Kaikki ravintolat eivät välttämättä suhtaudu hygieniaan tarvittavalla tarkkuudella ja tämä saattaa johtaa vakaviin sairauksiin.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta tällaisia tapauksia ei sattuisi tulevaisuudessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.