Kananmunat ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaista ravintoa!

Kananmuna on yksi helpommista proteiininlähteistä, joita ruokakaupasta löytyy. Kananmunan voi paistaa, keittää tai heittää vaikkapa puuron sekaan jos siltä tuntuu.

Kananmuna tarjoaa lukuisia terveydellisiä vaikutuksia ja se on kaiken lisäksi edullinen!

Lue alta hyviä syitä, miksi sinun tulisi lisätä kananmuna ruokavalioosi.

1. Suuri määrä energiaa

Kananmunassa on 6 grammaa proteiinia ja vain 70 kilokaloria. Voit lisätä kaksi kananmunaa esimerkiksi puuron sekaan ja saat erinomaisen sekä täyttävän aamiaisen, joka pitää nälän loitolla aina lounaaseen asti.

2. Maksa & ruoansulatus

Kananmunissa on koliinia, joka on terveellinen makroravinne. Koliini parantaa muun muassa ruoansulatusta ja edistää maksan toimintaa.

3. Hyvä kolesteroli

HDL-kolesteroli eli niin kutsuttu ”hyvä” kolesteroli vähentää sydänsairauksien ja halvauksien riskiä. Yksi kananmuna päivässä nostaa hyvän kolesterolin määrää ja auttaa sinua pysymään terveenä.

4. Antioksidantit

Kananmunissa on proteiinin lisäksi luteiini- ja zeaksantiini -nimisiä antioksidantteja. Tutkimusten mukaan kyseiset ravintoaineet suojelevat silmien verkkokalvoja ja vähentävät esimerkiksi kaihin kehittymisen riskiä.

5. Kananmunat ovat laihduttajien puolella

Kaikenlaiset herkut ja naposteluun tarkoitetut tuotteet ovat tunnetusti yksi laihduttajan pahimmista vihollisista. Kananmunat sisältävät kuitenkin paljon proteiinia, jonka ansiosta pysyt pidempään kylläisenä.

6. Suojaavat luita

Kananmunat sisältävät D-vitamiinia, jonka avulla luustoa vahvistava ja tukeva kalsium imeytyy kehoosi. D-vitamiini ehkäisee myös osteoporoosia eli luukatoa.

7. Lihakset

Kananmunia on nopea ja helppo valmistaa, jonka vuoksi moni kuntosalilla käyvä henkilö suosii niitä ruokavaliossaan. Lihakset tarvitsevat kasvaakseen ja toimiakseen proteiinia, jota kananmunasta löytyy yllin kyllin.

8. Iho ja hiukset

Kananmunien sisältämä biotiini auttaa kehoasi sulattamaan rasvaa ja hiilihydraatteja energiaksi. Biotiinia löytyy myös kauneusalan tuotteista – se tehostaa hiusten, ihon ja kynsien kuntoa!

Uskon, että tässä on tarpeeksi hyviä syitä syödä kananmunaa.

Jaa vinkit Facebookissa ja ystäväsi kiittävät sinua 10 vuoden päästä!

Lähde: Remedydaily.com