Sipuli on herkullista, mutta tiesitkö näistä terveydellisistä vaikutuksista?

Sipulia löytyy lähes jokaisen keittiöstä, sillä sitä voi käyttää oikeastaan kaikenlaisissa resepteissä. Sipulin avulla tavallisesta ateriasta voi tuunata huomattavasti paremman makuisen ja siksi se onkin suosittua suomalaisten keittiöissä.

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä että sipulia voi käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin. Keltasipuli sisältää aineita, jotka voivat lievittää särkyä, flunssaa tai tulehdusta.

Lue tämä ja osta kaupasta sipulia, jos sinulla ei ole sitä kotonasi!

1. Kuume

Oletko tulossa kipeäksi? Sipuli voi auttaa kuumeen laskemisessa. Laita muutama kuorittu sipulipala sukkasi sisään ennen nukkumaanmenoa. Parhaassa tapauksessa tulet voimaan aamulla huomattavasti paremmin, Healthy Bliss kirjoittaa.

2. Ötökänpuremat

Sipuli voi lievittää hyönteispureman aiheuttamaa kipua tai kutinaa. American Web Median mukaan sipuli voi auttaa poistamaan oireet iholta, kun sitä hierotaan suoraan puremakohtaan.

3. Vilustuminen

Sipuli antaa kyytiä bakteereille ja myrkyllisille aineille, American Web Media kirjoittaa. Tämä saattaa pysäyttää vilustumisen pahenemisen. Leikkaa sipulista pala ja aseta se yöpöydällesi ennen nukkumaanmenoa – sipuli toimii tässä tapauksessa samalla tavalla kuin kuumetta vastaan.

White, red and green onion with the husk on black wooden backgro

4. Korvasärky

Sipulia on kautta aikojen käytetty korvasäryn hoitoon. Laita sipulin pala korvaasi ja kivun tulisi lievittyä, American Web Media kirjoittaa.

5. Verensokeriarvot

Mitt Kök -sivuston mukaan sipuli on huomattavasti terveellisempää kuin uskotkaan. Se sisältää paljon kromia, C-vitamiinia, Proteiineja, kuituja ja flavonoideja. Sipuli auttaa kolesteroliarvojen laskemisessa ja pitää verensokeritasot optimaalisella tasolla. Toisin sanoen, syö enemmän sipulia!

En tiennytkään että sipuli on näin hyväksi elimistölle ja terveydelle!

Osa näistä vaihtoehtoisista hoitomenetelmistä kuulosti omaan korvaan oudolta, mutta ei niitä kokeillessa ainakaan menetä mitään! Muistathan käydä lääkärissä, jos oireet pahenevat – sipuli on hyvästä, mutta se ei paranna vakavampia sairauksia tai tauteja.