Oletko sinä törmännyt jo niinsanottuun napahaasteeseen? #BellyButtonChallenge -aihetunnisteella sosiaalisessa mediassa leviävä ilmiö on saanut jo tuhannet ihmiset ojentamaan kätensä selän kautta kohti napaansa. Väitetään, että testi paljastaa onko sinulla tarvetta laihduttaa vai ei. Jos yllät napaan asti, olet sopivan solakka.

Villitys on syntynyt Kiinassa, missä media on uutisoinut ilmiön perustuvan yhdysvaltalaisiin tieteellisiin tutkimuksiin. Tutkimuksiin ei kuitenkaan ole viitattu, joten testin tieteelliset meriitit ovat kysymysmerkki.

Notkeita käsiä, kaljamahoja ja keskisormia

#BellyButtonChallenge -haasteeseen on osallistunut paljon nuoria ja notkeita naisia, joille testin läpäiseminen ei ole ollut minkäänlainen ongelma. Toisaalta testin ovat läpäisseet myös muutamat kaljamahaiset yksilöt – nämä tapaukset ovatkin saaneet ihmiset kyseenalaistamaan koko testin mielekkyyden. Asiantuntijat ovatkin kommentoineet haastetta toteamalla, että testi kertoo enemmän käsien pituudesta ja notkeudesta kuin solakkuudesta.

Haaste on kuitenkin saanut paljon suosiota – jopa siinä määrin, että se on saanut eräänlaisen vastaliikkeen: Ihmiset ovat alkaneet ladata kuvia navoistaan ja keskisormistaan vastalauseena typeränä pitämälleen ilmiölle.

Oletko sinä jo tehnyt napatestin? Onnistuiko?

#instadaily #bellybuttonchallenge #instababe_malaysia

Kuva, jonka V (@vic3nza) julkaisi


Katso myös:
Lisää laihdutukseen liittyvää asiaa

Lähde: Daily Mail / Aiheesta Suomessa uutisoi Iltalehti

Kommentit

kommenttia