Lämpimällä vedellä on monia terveydellisiä vaikutuksia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia.

Vesi on kiistämättä maapallomme tärkein aine, joka tarjoaa elämän perusedellytykset. Ilman vettä ei ole elämää ja siksi se on tärkeässä roolissa myös ihmisten elämässä. Tiesitkö, että ihmisen kehosta jopa 60% on vettä? Veden merkitys aliarvioidaan usein erityisesti kuumina kesäpäivinä, jolloin nestettä haihtuu kehosta tavallista enemmän.

Nestehukan ensioireet?

Veden määrän pienentyessä elimistömme natriumsuolan pitoisuus nousee, mikä herättää janon tunteen. Silloin elimistömme antaa merkin siitä, että vettä tulisi saada lisää, ei siis virvoitusjuomia eikä ainakaan alkoholia, sillä se kuivattaa elimistöä. On myös tärkeää muistaa juoda kivennäisvettä, joka sisältää kehostasi haihtuneita mineraaleja.

Ihmisen tulisi juoda päivittäin 30-40ml vettä jokaista kilogrammaa kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että 70 kiloisen henkilön tulisi juoda 2-2,5 litraa vettä päivässä. Kyseessä on kuitenkin vain yleisesti pätevä sääntö, jota urheilijoiden tai runsaasti päivän aikana hikoilevien ihmisten ei tulisi noudattaa kirjaimellisesti.

Normaalien elintoimintojen lisäksi on muutamia erinomaisia syitä juoda lämmintä vettä. Lämpimällä vedellä on erinomaisia terveysvaikutuksia, kun sitä juodaan aamuisin tyhjään vatsaan.

Katso alta terveyshyödyt:

1. Parantaa aamuista aineenvaihduntaa

Women's Health

@WomensHealthMag
5 ways to boost your metabolism all day long: spr.ly/6014BtBGn

Lämmin vesi tehostaa aineenvaihduntaa, joka hyödyksi erityisesti aamuisin, kun olet nukkunut useamman tunnin putkeen. Tehostunut aineenvaihdunta poistaa kehosta turhia kuona-aineita ja tunnet olosi energisemmäksi. Lämpimään veteen voi myös lisätä sitruunaviipaleen, mikäli pelkkä vesi tuntuu tylsältä ajatukselta.

2. Edistää ruoansulatusta

Staying Safe
Lämmin vesi auttaa kehoasi pilkkomaan rasvoja. Tämä tarkoittaa sitä, että elimistölläsi on pienempi työ pilkkoa mahalaukussa oleva ruoka. Lämpimällä vedellä on pitkällä aikavälillä erinomaisia terveysvaikutuksia ruoansulatuskanavaan.

3. Puhdistaa kehoasi luonnollisesti

Lämmin vesi puhdistaa kehoasi luonnollisella ja hellävaraisella tavalla. Lämmin vesi stimuloi aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja kehon lämpötilaa. Tämän seurauksena ylimääräiset kuona-aineet poistuvat kehostasi hien ja muiden eritteiden mukana. Lisää lämpimään veteen limeä tai sitruunaa ja saat samanaikaisesti myös C-vitamiinia!

4. Lievittää kuukautiskipuja

Anushka Chopra

@seoanushka
Try This Home Remedy To Reduce Menstrual Cramps In A Day! dlvr.it/LX2ysq


Lämpimän veden avulla lihaksesi rentoutuvat nopeammin, jonka seurauksena kipu ja krampit lievittyvät. Kuukautiskivuista kärsineet naiset ovat luultavasti joskus kokeilleet laittaa lämpimän vesipullon vatsan päälle. Sama efekti auttaa kehoasi myös sisäpuolelta!

5. Yleinen hyvinvointi

Keitetyssä vedessä on vähemmän bakteereja ja se voi myös vahvistaa immuunijärjestelmää. Lämmin vesi stimuloi verenkiertoa ja estää liman sekä rään kertymistä limakalvoille. Vesi auttaa myös kurkkua poistamaan sinne tarttuneita bakteereita.

Pidämme vettä tänä päivänä eräänlaisena itsestäänselvyytenä, vaikka vain 1 promille koko maapallon vedestä on itse asiassa sellaisenaan edes juomakelpoista. Varsinkin Suomessa olemme todella etuoikeutettuja, sillä saamme puhdasta vettä suoraan hanasta!

Vesi ei ole siis pelkästään aine, joka mahdollistaa elämän, vaan suoranainen ihme!

Lähde: gutfuerdich.co