Aloita aamu kreikkalaisella jogurtilla – Näihin se vaikuttaa

Jos etsit ravitsevaa, helppoa, monipuolista ja nopeaa aamupalaa, niin tässä se on:

kuva: Pixabay

Kreikkalainen jogurtti tuntuu olevan oikea ihme-aamupala sen terveysvaikutusten puolesta! Tässä listaamme 5 hyvää syytä aloittaa jokainen aamu kreikkalaisella jogurtilla:

1. Saat annoksen proteiinia heti aamusta. Tarvitset proteiinia kaikkien kudosten rakennusaineeksi. Kreikkalainen jogurtti siis pitää elimistösi kunnossa!

2. Se vahvistaa luitasi. Maustamattomassa kreikkalaisessa jogurtissa on kalsiumia tuotteesta riippuen 100–130 milligrammaa sataa grammaa kohden, jonka tiedetään pitävän luut kunnossa.

3. Se nostattaa mielialaasi, sillä kreikkalaisessa jogurtissa on reippaasti tryptofaania, joka taas  on ihmiselle välttämätön aminohappo, josta muodostuu elimistössä muun muassa serotoniinia ja melatoniinia. Serotoniini tasoittaa aggressioiden, pelkojen ja ahdistuksen aiheuttamaa tunteiden ylä- ja alamäkeä, melatoniini taas auttaa hyvien yöunien saamisessa.

4. Tukee vatsan hyvinvointia lukuisien probioottien avulla. Jogurtissa ja muissa hapatetuissa maitotuotteissa on runsaasti muun muassa hyvää tekeviä maitohappo- ja bifidobakteereja.

5. Yhdessä runsaan kuidun kanssa jogurtin syömisen on tutkimuksissa todettu pienentävän keuhkosyöpäriskiä.

Jaa aamupalavinkki eteenpäin!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Lähde Iltalehti